Selahattin Demirtaş'tan Öcalan açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın nevruzda görüntülü mesaj vereceğine dair tartışmalarla ilgili "Görüntülü mesajın büyük bir katkısı olur" dedi.

Selahattin Demirtaş'tan Öcalan açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki heyetle Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Demirtaş, Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın nevruzda görüntülü mesaj vereceğine dair tartışmalarla ilgili, "Bunu yasalarımıza aykırı bir tarafı da yok. Bırak yasaları, barış konusunda ciddi bir adım atılacaksa görüntülü mesajın büyük bir katkısı olur. Siyaseten de olması gereken doğru bir yaklaşım olur" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın nevruzun çözüm sürecinde kilometre taşı olacağı yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Demirtaş, "Önümüzdeki günlerde muhtemelen heyetimiz İmralı'ya gidecek. Yapılacak görüşmeden nasıl bir netice çıkar, yeni bir nevruz çağrısı gelir mi bilmiyoruz. Görüşme gerçekleştikten sonra ancak bunu görebiliriz. Bu aşamada henüz yeni bir şey yok" dedi.

"GÖRÜNTÜLÜ MESAJIN BÜYÜK BİR KATKISI OLUR"

Abdullah Öcalan'ın nevruzda görüntülü mesaj vereceğine dair tartışmalara Demirtaş, "Olursa iyi olur tabi ki. Bunu yasalarımıza aykırı bir tarafı da yok. Bırak yasaları, barış konusunda ciddi bir adım atılacaksa bir görüntülü mesajın büyük bir katkısı olur. Siyaseten de olması gereken doğru bir yaklaşım olur ama hükümetin spekülatif bazı tartışmalar dışında aldığı bir karar yok. Dediğim gibi hükümet şuanda sadece dışarıdan köşe yazarları aracılığıyla zaman zaman da karnından konuşarak kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Somut olarak bir gelişme varmış gibi yapıyorlar ama bize iletilen hiçbir somut gelişme yok" dedi.

"BUGÜN KADAR TARAFSIZ BİR MİT MÜSTEŞARI MI OLDU?"

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na tekrar atanmasıyla ilgili olarak Demirtaş "Kendi bilecekleri iş, kendi verecekleri karar. Hakan beyin milletvekili olup olmaması bizi ilgilendiren mevzular değil. Hükümet ve AKP içerinde derin bir çatlağın, çatışmanın, gerilimin dışa vurumudur. Biz işin siyasi yönüyle ilgileniriz. Siyasi kimliği açısından AKP'li olmaya aday olmuş, sonra tekrar MİT'in başına dönmüş biri, sıkıntı yaratır mı? Kusura bakmasınlar, bugün kadar tarafsız bir MİT Müsteşarı mı oldu? Tarihte hangi istihbarat kurumunun başı tarafsızdı ki, Hakan Beyden tarafsız olması bekleniyor. Kendisi açık aleni bir AKP'liydi zaten. Bunu adaylık başvurusu yaparak ilan etti diye durum mu değişiyor? Hayır. Biz kendisini zaten AKP'li biliyorduk. Bunu sadece teşhir etmiş oldu. Fakat AKP içeresindeki bu krizin giderek güvensizlik yarattığı, derinleştiği, Sayın Cumhurbaşkanını yarattığı güvensizlik ortamıyla ekonominin inanılmaz şekilde dara, zora girdiği, dolar kurundaki artışın bu güvensizlik ortamından kaynaklandığı açığa çıkıyor. MİT Müsteşarı'nın da istifa edip bu şekilde geri döndürülmesi tam da AKP'ye yakışan bir tarzdır. Ne yasayı tanıyorlar, ne Anayasayı tanıyorlar, ne siyasi temayülleri tanıyorlar. AKP bu şekilde ülkeyi yönetmeye alışmış" diye konuştu.


<< Önceki Haber Selahattin Demirtaş'tan Öcalan açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER