Semih Saygıner: Okulu kırıp kırıp bilardoya gittim


Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, bilardoya başladığı yılları anlattı. Bilardo konusunda becerikli olduğunu görünce okulu kırıp bilardoya gittiğini söyleyen Saygıner, "Çok zor bir dönem geçirdim. Çünkü bütün harçlığım bilardoya gitti." dedi.

Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner ATO Congresium'da düzenlenen Ankara Marka Festivali'nde konuştu. Marka olmak için çabasının olmadığını söyleyen Saygıner, bilardo konusunda en iyi olmak olmanın amacı olduğunu dile getrdi. Bilardoya başlangıç yıllarını anlatan Saygıner, "İlker diye arkadaşım geldi. Okulu kırıp bilardoya gideceklerini söyleyerek, benim de gelmemi istedi. İlk bir iki gün gittim. Sonra o kadar sevdim ki, biraz da becerikli çıktım. Okulu kırıp kırıp bilardoya gittim. Çok zor bir dönem geçirdim. Çünkü bütün harçlığım bilardoya gitti." ifadelerini kullandı.

"AKLIM FİKRİM BİLARDODA OLDUĞU İÇİN DERSLERE ODAKLANAMIYORDUM"

Okula gittiğinde bir türlü derslere odaklanamadığını da anlatan Saygıner, "O kadar kırmışım ve bilardoyu o kadar sevmişim ki bir gün hoca beni yolda gördü. 'Semih gözükmüyorsun' dedi. Hocama kahvede kariyer yaptığımı söyledim. İşin şakası. Okula gittim, aklım fikrim bilardoda, konsantre olamıyorum. Dersteyim, hocaya bakıyorum, 'bir tane vursam, Ahmet'e girer sayı olur mu' diye düşünüyorum. Açılara bakıyorum, duvardan duvara çarptırıyorum. Dedim, herhalde ben gittim." dedi.

"USTAYI YENDİM BÜYÜK SIKINTI OLDU"

Bilardoya başladığı günlerdeki anılarını paylaşan Saygıner, "İlker diye arkadaşım var. Bana iyi oynadığımı söyledi. Mahallenin kahvesinde usta bilardocuların olduğunu kaydetti. Ben 16 yaşında cılız, ısta kadar bir çocuğum." diyerek, şöyle devam etti:

"Kahveye gittiğimde ustaları izledim. İlker bilardocuları tanıttı. Manifaturacı Kemal, çorapçı Abidin, maliyeci Mehmet. Maliyeci Mehmet geldi, ıstakasını istedi. Hayatımda ilk defa iki parça ıstaka görüyorum. Biraz seyrettim, skorboarda baktım, içimden 'ben bunları yenerim', dedim. Söyleyemiyorum, çünkü ayıp. Birkaç gün gidip, geldim. Sonra ustalardan biri fark etmiş. Yılanın başı küçükken ezilir misali beni oyuna davet etti. Oynamaya başladık. Ben ustayı yendim, büyük sıkıntı oldu. 'Terbiyesiz' dedi. Ben kafayı çalıştırmışım, bir takım şeyler geliştirmişim. Bunun yaş ile ilgisi yok, gezegene erken gelmişim. İşe güce gitmez oldular, ustalarla bilardo oynadık."
CİHAN
<< Önceki Haber Semih Saygıner: Okulu kırıp kırıp bilardoya gittim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER