Sen misin PKK'ya operasyon yapan!

Yolsuzluktan 180 yıl hapis cezası alan bir şahsın şikayeti üzerine tutuklanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’e 200'ün üzerinde dava açıldı.

Anadolu Atayün tutuklanmadan önce çarpıcı açıklamalar yaptı!

Terör örgütü PKK'ya yaptığı operasyonlarla gündeme gelen eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün başına gelmeyen kalmadı. 17-25 Aralık süreci sonrasında Atayün hakkında 200'den fazla dava dosyası hazırlandı. Atayün'ün avukatı Süleyman Küçüksucu, müvekkiline bırakın görev yaptığı, hayatında hiç gitmediği ilçelerden davalar açıldığına dikkat çekti.

Atayün'ün, zehirli pirinçlerin ülkemize sokulmasını engelleyen soruşturmaya imza attığını ve yaptığı operasyonlarla terör örgütü PKK'nın Amanos yapılanmasını çökerttiğini belirten Küçüksucu, “Anadolu Atayün hakkında davalar ve soruşturmalarla birlikte hakkında 200'den fazla dosya var. Açılan davalar ise sistematik. Önce haber yaptırılıyor. Daha sonra bu haberlerden açık kaynaklar, denilerek iddianamelere konuyor. İşin ilginç yanı ise Türkiye'nin her yerinden dava açılması. Anadolu beyin hayatında hiç gitmediği Didim Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan bir dava var” diye konuştu.


Atayün'ün eşi Birsen Atayün ise, algı operasyonu ile karşı karşıya olduklarını anlattı. Kahramanmaraş'ta soruşturma başladığı ve bu kapsamda eşinin de arandığının haber yapıldığını ifade eden Atayün, şunları söyledi: “Açılan dava ve soruşturmalar nedeniyle eve o kadar çok tebliğat geliyor ki. Postacı zili her çaldığında ‘Yine hangi konuda dava açtılar' diyoruz.”


AMANOS YAPILANMASINA OPERASYON


Konya'da yolsuzluk yaptığı için 180 yıl hapis cezası alan bir şahsın şikayeti üzerine tutuklanan Anadolu Atayün, hâlâ Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Atayün, 2012 yılından itibaren  Hatay, Adana, Osmaniye illerinde şehit edilen askerlerimizin, polislerimizin katilleri olan PKK'nın Amanos yapılanmasına operasyon yaptı. 5 terörist silahlarıyla birlikte yakaladı.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Sen misin PKK'ya operasyon yapan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER