Senaryodan örgüt yalanı böyle çöktü

Tahşiye davasında, dizi senaryosu üzerinden talimatın delili olarak sunulan, “Tek Türkiye dizisinin senaryosunu emekli Emniyet Müdürü Bayram Özbek’in yazdığı” iddiası çürüdü.

Avukat Fikret Duran 'Tahşiye' gerçeğini canlı yayında açık açık anlattı!

Söz konusu iddianın polislerce kurgulandığı tanık T.Ş.'nin mahkemedeki itirafları ile deşifre oldu. Tanık T.Ş., Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla verdiği ifadesinde, “İstanbul Emniyet'inden gelen polisler, üzerimde baskı kurdu. Benden zorla ifade aldılar. Ben ifadelerimi varsayımsal verdiğim halde kesinmiş gibi ifademe geçtiğini daha sonra ifademde (emniyet ifadesinde) gördüm. İtiraz da edemedim.” dedi.

‘Hükmü peşinen vermişsiniz'

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına gazeteci Hidayet Karaca ile tutuklu yargılanan emniyet müdürleri katıldı. Duruşmaya Tahşiye Grubu davasında yargılanan Mehmet Yılmaz Düşünüklü'nün ifadesi ile devam edildi. Sorgu sırası polis avukatlarına geldiğinde Düşünüklü hiçbir soruya cevap vermeyeceğini söyledi. Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar'ın “Cevap vermiyor, devam etmenize gerek yok” demesi gerginliğe yol açtı.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, hakime “Neden müdahale ediyorsunuz?” şeklinde tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı “Jandarma şunu dışarı at!” diye emir verince Köse, “Uşağınız, çaycınız değilim, benimle böyle konuşamazsınız.” sözleriyle itiraz etti. Daha sonra söz alan Yurt Atayün ise mahkeme heyetinin tarafsız olmadığına dikkat çekti: “Hakkımızdaki hükmü peşinen verdiğinize inancım tam. Demek ki bize ihtiyacınız yok. Yargılamayı yapın, hükmü verin, ben de duruşmayı terk ediyorum.”

Kaynak: Yarına Bakış
<< Önceki Haber Senaryodan örgüt yalanı böyle çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER