Şenol Güneş: Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımızı düşünüyoruz


Vodafone Arena'da ilk maçında Bursaspor'u 3 - 2 yenen lider Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Şenol Güneş, "İyi ve hareketli bir maç oldu. Dirençli bir takımla oynadık. Bursaspor kendi çizgisini bulmaya başladı. Savaşan bir takım iyi de savaştı. Biz de iyi savaştık. Oyun olarak da pozisyon olarak da biz hakimdik. Ama attığımız goller az kaldı. Rakibe verdiğimiz belki iki pozisyon vardı. İlk golleri güzeldi. Zayıf kaldık. Öyle etkili pozisyonları yokken iki gol yedik o da bizi tedirginleştirdi." diyerek, şöyle devam etti:

"İkinci yarının son bölümlerine doğru oyunda bazen rakibin de isteğiyle uzun toplar atmaya çalıştılar baskı kurmaya çalıştılar ama pozisyon olmadı. Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldığımızı düşünüyoruz. Üç puan önemliydi. Oyun olarak da kötü değiliz ama yakaladığımız pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyor, bir de az pozisyonda gol yiyoruz bizim takımda da bu var. Zaman zaman değişiklikler yapmak zorunda kalıyoruz bu da takımdaki ritmi ve uyumu etkiliyor. Bugün de öyle olduğunu düşünüyorum. Seyircileri destek oldukları için oyuncuları da iyi çalıştıkları için tebrik ediyorum."

Bursaspor kanadından gelen hakem eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Şenol Güneş, "Maçta takdir hakkını penaltı da dahil kullandığını düşünmüyorum. Hakem olarak bir hata görmedim. Ev sahibi olarak bütün psikolojik baskıya rağmen takdir haklarını bize fazla kullandığını düşünmüyorum." cevabını verdi.

Bursaspor'un istekli bir oyun sergilemesiyle ilgili de Güneş, "Bursaspor'un istekli olması normal. Bizim rakiplerimizin iyi oynaması arzulu savaşçı olması bizi daha da zorluyor. Her takımı zorlayacaktır bu da normal. Ben güzel bir maç oynamalarını savaşmalarını saygıyla karşılaşıyorum. Bugün maçın tamamına baktığınızda oyun da kazanmak da bizim hakkımızdı diye düşünüyorum. Ne hakemdi ne seyirciydi bunu rakibin de kabul ettiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

QUARESMA'NIN CEZALI DURUMA DÜŞMESİ

Quaresma'nın kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesini de değerlendiren Güneş, Ricardo Quaresma'yı oyundan alması gerekteğini ama bunu yapmadığı belirterek, şöyle konuştu:

"Son bölümde Hosogai sert giriyordu. Bunları iyi yapıyordu. O da hamlede geç kalınca kart gördü. Bitmiş pozisyonda kırmızı kart gördüler. Zaman zaman bunu yapıyor hatadır yapmaması lazım. Bir oyuncudan mahrum oluyorsunuz. Gereksiz kart görmek doğru bir şey değil, hiç görmemek lazım."

"FUTBOLDAN DEĞİL DE TESİSTEN ANLARIM"

Şenol Güneş, Fenerbahçe'nin Çarşamba günü Galatasaray'la deplasmanda yapacağı derbi ve statla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, "Derbiyle hiç ilgim yok. Bir maç olacaktır inşallah fair-play içinde güzel bir maç olur." diyerek, Beşiktaş'ın yeni evi Vodafone Arena ile ilgili de şunları söyledi:

"Çok güzel bir stat boğazın incisi oldu. Boğaz görünüyor. Yeşil ve deniz birleşti. Bu görüntü çok güzel. Bazen çok eleştiri yapıyoruz. Bu yapılana katkı yapmamız gerekiyor. Futboldan değil de tesisten anlarım. O sahanın ön tarafındaki yol kapanıp da Dolmabahçe'nin önünden o yolu alttan geçirebilirlerse müthiş bir yer olur. Halkın gezebileceği turistik yer olur."

Güneş, son olarak sıkıntılarının da olduğunu belirterek, oynadıkları diğer statları ve yeni stat ile Beşiktaş'ın geleceği üzerine ise "Olimpiyat, Başakşehir ve burası biz hep sorunlarla boğuşuyoruz. Eldeki düzenle gitmiyoruz. Biz de ilk defa çıkıyoruz rakip de ilk defa çıkıyor. Bir avantaj yok. Ses etkisinden bahsedeceksek kenardan saha içine oyunculara ulaşamıyorsunuz, sesinizi duyuramıyorsunuz. Sahanın, tribünün, soyunma odasının, buradaki oturma düzeninin hepsi bizim için de yeni. Kamptan buraya gelişimize daha alışmadık yeni başladık. Sahasına ve düzenine sahip olan şampiyon Beşiktaş'ın geleceğinin daha aydınlık olacağına düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Şenol Güneş: Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER