Şenol Güneş: İyi takım önceliğini sürdürüp birincisi olmak istiyoruz


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, rakipler arasında çok fazla puan farkı olmadığını belirtti. Güneş, iyi takım önceliğini sürdürüp ikinci yarının da birincisi olmak istediklerini söyledi.

Beşiktaş, Süper Lig'e verilen arada kamp çalışmalarına Antalya'da devam ediyor. Gloria Sports Arena'da hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş basın toplantısı yaparak gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

Ligin bir maraton olduğunu söyleyen Şenol Güneş, iyi başlayıp iyi bitirmenin çok önemli olduğunu kaydetti. Galatasaray ile 11 puan fark yaptıklarını açıklayan Güneş, "Dikkatli olmak gerekiyor. Eğer bizim puanımız geride olsa fark etmez sıfırdan başlıyoruz. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. İyi takım özelliğimizi ikinci yarıya taşıyıp ikinci yarının da birincisi olmak istiyoruz." dedi.

Galatasaray, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Başakşehir'in de güçlü takımlar olduğunu belirten Güneş, her maçın 3 puanlık olduğunu, her maça da kazanmak için çıkacaklarını aktardı. Güneş, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin avantajlı olduğunu ancak bu lig maratonunda her şeyin olabileceğini savundu.

'MARİO GOMEZ'İ OYNATMAYACAĞIM'

Antalya kampına 4 gün geç katılan golcü oyuncuyu Mario Gomez'i Türkiye Kupası'nda düşünmediğini anlatan Güneş, Gomez'in profesyonel oyuncu olduğunu, bir haftalık süre içerisinde dün itibarıyla bu oyuncuyu ayrı çalıştırdıklarını, kampa geç katılan Rodolfo'dan durumunun daha iyi olduğunu söyledi.

1461 Trabzonspor maçında Gomez'i düşünmediğini açıklayan Güneş, " Ama yine de kontrol edeceğim ama bu maçta düşünmüyorum . Biraz daha idman yapması gerekir. Rodolfo'yu biraz daha bekleteceğim. Kritik maç olsaydı oynatırım ancak oynamayan oyuncuları oynatacağım." diye konuştu.

'OYUNDAN ALINAN OYUNCULAR DA İÇİNDE KIRILMALAR YAŞIYORDUR'

Beşiktaş'ta ilk 11 oynarken oyundan alınan oyuncuların tepki göstermesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Şenol Güneş, futbolcu değişimini oyuncunun, medyanın hatta yönetimin bile beğenmeyebileceğini ifade etti.

Ancak bu değişiklik sırasında oyuncuların davranış şeklini değiştirmesi gerektiğini belirten Güneş, "Ben verdiğim görevi görmek isterim. Benim ona kızma hakkım da olmaması gerekir ama değiştirme hakkımı kullanıyorum. Nasıl 11'e verdiğimiz gibi dışarı da alabilirlim. Çıkanlardan Ricardo Querasma veya bazı oyuncular içinde bir kırılmalar yaşıyordur. Ya da iyi ki dışarı aldı diyebilir. Hep içinde olmalı tepkileri dışa yaptığınız zaman hocaya karşı yapmıyor. Hem kendine yapıyor hem taraftara hem giren oyuncuya yapıyor." diye konuştu.

Oyuncu değişikliği sonrası gösterilen tepkilerin takıma olumsuzluğa dönüşmesi ve dağınıklığa sebep olması durumunda buna izin vermeyeceklerini aktaran Teknik patron Güneş, Querasma'nın yaşadığı durumu şöyle anlattı: "Ricardo ile ilgili konuşursak size söylemeye çalıştığı oydu ama bu savunma olarak doğru tekrar olmaması gerekiyor. Sık sık oluyorsa daha önce de yazıldığı gibi çıktığı zaman neden hep ben dememek için sen hep 11'de olmaman gerekir. 11'de olan oyuncu hep çıkabilir. 11'de olmayan oyuncu hiçbir zaman çıkmaz. Dolayısıyla çıkarken de girererken de bir şey söylerseniz sonucu olmaz."

'BEN TOLGA'DAN MEMNUNUM'

Beşiktaş'ın en çok tartışılan kaleci konusuyla ilgili de değerlendirmede bulunan Şenol Güneş, Tolga Zengin ve Günay Güvenç'ten memnun olduğunu anlattı.

Tolga'nın Lizbon maçında bir talihsizliği olduğunu kaydeden Güneş, "Tolga iki maçın dışında ben hatası olduğunu hatırlamıyorum. Bir kaleci için bir iki hatadan oyunculara destek olmak durumundayız. Bize bir kaleci zaten gerekli. Bu kaleci teknik ve idari yapımıza uygun olmalı. Gelip bizi çok daha iyi yerlere getirebilir. Tolga bu savaşı veriyor çok konuşulduğu çok yazıldığı için kötü kaleci olsa zaten antrenmana çıkmaz." şeklinde konuştu.

'CENK TÜRKİYE'NİN GOMEZ ALMANYA'NIN EN İYİ SANTRAFORU'

Beşiktaş'ın transferde sayısal olarak kaleci ve stoper eksiği olduğunu açıklayan Şenol Güneş, Cenk Tosun ile Mario Gomez ile ilgili soruya da şu şekilde cevap verdi: "Mario ve Cenk ikisi de formda. Biri oynamadığı zaman haksızlık olabilir. Ama bu Cenk'in geride kaldığı anlamını taşımaz. Belki ilerde Cenk hiç kenara gelmeyecek. Biri Almanya'nın biri Türkiye'nin en iyi santraforu olacağını düşünüyorum. Cenk'in bir eksikliği yok vücudunu kullanmayla ilgili biraz eksikliği var. İyi de çalışıyor."

OYUNCULAR BARBEKÜ PARTİSİNDE BULUŞTU

Antalya'daki kamp çalışmalarına devam eden Beşiktaşlı oyuncular teknik heyet ve Başkan Fikret Orman ile gazeteciler barbekü partisinde bir araya geldi.

Oyuncular da gazetecilerde pişirilen yemeklerden almak için sıraya girerken oyuncuların ve teknik heyetin zaman zaman şakalaşması ve moralli oldukları objektiflere yansıdı. Havanın da güneşli ve güzel olmasıyla birlikte bahçede düzenlenen barbekü partisinde Başkan Fikret Orman ve Şenol Güneş aynı masada yemek yedi ve uzun süre sohbet etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Şenol Güneş: İyi takım önceliğini sürdürüp birincisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER