Şenol Güneş: Takımına göre değişiklik yapılabiliyor


Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, Bucaspor'u 2-0 mağlup etti. Beşiktaş bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Çeyrek final maçları öncesi eleme maçında Buca'nın sahasında oynadık. Kötü bir zemin vardı, top oynamaya müsait değildi. Top sekmeleri bakımından akıcılığı engelliyordu ama bütün bunlara rağmen kazanma amacıyla sahaya çıktı oyuncular. Ciddi bir şekilde oynamaya çalıştılar. Rakibe 2-0'a kadar doğru dürüst pozisyon vermeden pozisyonlar bulduk ve iki tane gol attık." dedi.

Bucaspor Teknik Direktörü Suat Kaya, maç sonu açıklamalarında espriye de yer vererek, "Herhalde benim lisansım yetişse Şenol hoca beni de oynatırdı" ifadelerini kullandı.

"SAAT DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMADI"

Karabük'te geç saatte oynadıklarını dile getiren Güneş, "Bildiğiniz gibi Karabük'de geç bir saatte oynadık. Onları da görmenizi isterim. Saat değişikliği istememize rağmen yapmadılar. Sivas'a gittiğimizde buzlu zeminde oynarken değişmediler. Sivas'ın sahası o zaman akşam ışığı yine vardı, sahası yine vardı. Şimdi saati de değişiyor, zemini de değişebiliyor. Baktığınız zaman sahalar değişebiliyor. İyi görmenizi isterim. Biraz saha dışında bizi kavga ettirmeye getirmek istiyorlar. Saha içinde moral bozmak istiyorlar. Biz işimize bakıyoruz, çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"KONUŞMAK İSTEMİYORUM"

Bu konularla ilgili fazla konuşmak istemediğini anlatan Güneş, "Çünkü çok konuştum, kurullar ve kurumlarla ilgili. Yanlış anlaşıldı herhalde. Kimseyi üzme niyetim yok ama değişiklik yapılabiliyor, takımına göre yapılıyor. Uygulamalar adalet dengelerini bozuyor ve bunu biz görüyoruz ve susuyoruz. Susmak da bizim en doğal hakkımız. Doğru olanı çünkü konuşarak birşey çözemeyeceğiz. Bugün de oldu yanlış karar hakem verecektir. Konuşmayacağız ama biraz daha düzelmesi gerekiyor bunların. Haksızlığı herkes görür. Kimse yapılanın yanlış olup olmadığını bize saklayarak göstermeye çalışmasın" dedi.

"İDMANA ÇIKMAYAN OYUNCU BENİM OYUNCUM DEĞİLDİR"

Alex Milosevic'in takımdan ayrılarak yerine Marcelo'nun gelmesi konusunu değerlendiren Şenol Güneş şunları söyledi, "Milosevic'in maçlarda beklenenin altında oynaması, genel bir güvensizliği zaten vardı. Gitme arzusu da vardı ama oynayabileceği bir kulüp bulamıyorduk. Burada oynama imkanı var, alırken öyle söylediler. Banada sorduklarında teknik olarak zaten bizim Rhodolfo, Ersan, Alexis stoperde oynayacak oyuncularımız var ama bir tanede olmasında yarar var. Onun için Alex Miloseviç'le Marcelo'nun yer değişikliğini ama gelmedi henüz. Gelmediği için ben geldi saymıyorum ama siz biliyorsunuz medya olarak, benden önde gidiyorsunuz. Ben daha gelip gelmediğini bilmiyorum ama görüşüldüğünü biliyorum. Resmi yapılsa bile idmana çıkmayan oyuncu benim oyuncum değildir. O yüzden bu değişikliğe olumlu bakıyorum. Dört tane stoperin bize zararı olmaz, yararı olur."

'SUAT KAYA: BENİM LİSANSIM YETİŞSE ŞENOL HOCA BENİ DE OYNATIRDI'

Bucaspor Teknik Direktörü Suat Kaya, maç sonunda şunları söyledi, "4-1 Rize mağlubiyetiyle başlayan bizim için güzel bir macera, iyi bir deneyim. Çocukların birbiriyle oynamaya alıştığı harika 7 maçlık bir serüven. Mağlubiyetle başladık. Devre arası geldi, 12 futbolcumuz ayrıldı. Bizim transfer yasağımız da var. Akademiden bünyemize 19-20 yaş arasında oyuncuları kattık. Hakikaten yürekleri çok büyüktü, çok koşmak istediler, iyi mücadeleler ortaya koydular. 6'da 5 yaptık, grubu lider olarak bitirdik. Fakat olmayan birşey oldu, İstanbul'da Beşiktaş'ın Sivas Belediye'ye mağlup olması birdenbire 8'e giden yolda rakibimiz oldu. Herhalde benim lisansım yetişse Şenol hoca beni de oynatırdı. Oynayabilecek maksimum en iyi takım, en iyi oyuncular bugün sahadaydı. Hepsini tebrik ediyorum. Harika bir iş çıkardılar. Son 90'ın ilk 45'ine kadar direnebildiğimiz kadar direndik, oyuna tutunmaya çalıştık. Ben oyuncularımın hepsini kutladım. Transfer yasağı olan, birsürü şeyle mücadele eden bu gencecik çocuklar ayriyeten de Zıraat Türkiye Kupası sayesinde de takımlarının kasasına yaklaşık 2 milyon TL gibi bir para kazandırdılar. Onun içinde teşekkür ettik."
CİHAN
<< Önceki Haber Şenol Güneş: Takımına göre değişiklik yapılabiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER