Şentop’un Üsküp’teki üniversitesi ile skandal iddia
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 4 2023
Makedonya’nın başkenti Üsküp’te faaliyet gösteren ve Mustafa Şentop’un gizli sahibi olduğu ileri sürülen Uluslararası Balkan Üniversitesi’yle ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı.
Gazeteci Serdar Akinan’ın aktardığına göre, üniversite 2017 yılında denklik alıyor. Güncel rakamla yıllık ücreti 3 bin 500 Euro. Orada hukuk fakültesi bölümünü bitiren özellikle AKP’liler, Türkiye’de hakim ve savcı oluyor.
Bir yakınından örnek veren Serdar Akinan, “Derse girme zorunluluğu da bulunmuyor. Orada bir çete var. Girdi çıktı yapıyorlar. Parayı veren AKP’liler ‘hukuk’ fakültesini bitirerek Türkiye’de hakim ve savcı yapılıyor. Bir tanıdığım var orada eğitim gören. ‘İki yıl sonra mezun olacağını ve atanacağı mahkemenin bile belli olduğunu’ söyledi.” diyor.
Mustafa Şentop, söz konusu üniversitenin ‘Onursal Başkanı’ olarak görülüyor. Üniversitenin internet sitesinde, “Üniversitemiz Fakülte ve bölümlerimizin denkliği vardır. YÖK tarafından belirlenen denklik sürecini izleyerek öğrencilerimiz çok kısa bir sürede denklik almaktadır.” deniliyor.
Serdar Akinan’ın YouTube kanalında konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:
Size bomba bir hikaye anlatayım. Duydum inanamadım yani! Benim bir arkadaşım. Lize mezunu. Kız. ‘Ne yapıyorsun, ne iş yapıyorsun bu aralar’ dedim. Tekstil işine girmişti. Dedi ki ‘Hukuk fakültesinde okuyorum’. ‘Helal olsun ya dedim. Ne ara girdin ya dedim. ‘Valla sınav mınav yok dedi. ‘Nasıl ya’ dedim.
Makedonya’da bir üniversite açılmış. Üniversitenin sahibi bizim Meclis BAşkanı (Mustafa Şentop). Gizli sahibi. Ve AK Partiller orada kayıt yaptırıyor, para verip. Hukuk okuyorlar. Ve o üniverstenin mezunların denklik verilmiş. Bakar mısınız?
Kıza dedim ki ‘Ne yapacaksın?’ Hakime olacağım dedi, iki yıl sonra. ‘Nasıl ya’ dedim, ‘E para kazanmak için’ dedi. ‘O kadar çok para var ki bu işte artık; savcılık ve hakimlikte’ dedi… ‘Bağlantımı da buldum, üniversiteyi bitirince hakim veya savcı olacağım. Bir yere
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


