Sertel: Kültür Bakanlığı'nın 'kültür' projesi çürüyor

Sertel: Kültür Bakanlığı'nın 'kültür' projesi çürüyor

CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaklaşık 20 yıl önce ihale edilerek yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Bornova Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Bornova gibi üniversite gençliğinin ve kültür sanat faaliyetlerinin yoğun olduğu bir ilçede 20 yıl önce başlanan kültür merkezinin bitirilememesini beceriksizlik olarak değerlendiren Sertel, "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Yalçın Topçu'nun, perşembe ve cuma günü İzmir'de olacağını öğrendim. Sayın bakan eğer İzmir ve çevresinde sadece açılışlara katılıp turistik bir gezi yapmayacaksa programına, Bornova'da 37 yıldır yılan hikayesine dönen Peterson Köşkü'nü ve 20 yıldır bitirilemeyen kültür merkezini de almasını şiddetle tavsiye ediyorum. Bir Bornovalı olarak ben ve ilçe sakinleri, bu ayıbın daha ne kadar süreceğini çok merak ediyoruz." diye konuştu. Sertel, Bakan Topçu'nun iktidara ve İzmir'e yabancı olduğunu bildiğini, kendisini bu iki tesisi gezmeye davet ettiğini söyledi.

NE KADAR HARCANDI?

Bakan Yalçın Topçu'nun, yılan hikayesine dönen kültür merkezi için bakanlık bütçesinden ne kadar para ayrıldığını ve bu zamana kadar ne kadar harcandığını açıklaması gerektiğini de ifade eden CHP adayı Sertel, şöyle dedi: "Bornova'nın merkezinde yer alan bu proje, ne yazık ki merkezî hükümetin elinde heba olmuştur. Üniversite gençliğinin yanısıra kültür ve sanat faaliyetlerinin yoğun olduğu Bornova'da tüm ilçe sakinleri, bu hizmetten mahrum bırakıldığı gibi yıllardır bitirilemeyen bu çirkinliğe de göz yummak zorunda kalmışlardır. Kamu kaynakları hoyratça harcanmış, buna rağmen bir arpa boyu yol alınamamıştır. İktidar, İzmir'i bir kez daha cezalandırma yoluna gitmiştir."

Atila Sertel, 1 Kasım'dan sonra CHP iktidarında bu projenin mümkün olan en kısa sürede sonlandırılması için gerekli girişimleri yapacağını vaadetti. CİHAN
<< Önceki Haber Sertel: Kültür Bakanlığı'nın 'kültür' projesi çürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER