Sibel Güneş: Bu dönemi utanç dönemi olarak hatırlayacağız


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, gazeteci Sibel Kabaş'ın beraat etme kararının anlamlı olduğunu belirtti. Güneş, "Geriye dönüp baktığımızda bu dönemi, utanç dönemi olarak hatırlayacağız." dedi.

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Sibel Kabaş'ın beraat etmesiyle alakalı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. 2010 yılından beri gazeteciler ile ilgili duruşmaları izlediğini ifade eden Güneş, "Gazetecilik mesleğinin terörizmle bağdaştırıldığı bir ülkede yaşıyor olmanın rahatsızlığı içindeyiz. Sedef Kabaş'ın beraat etmesi çok anlamlı. Halkın haber alma hakkı ve gazetecinin bu görevi yerine getirmesi açısından anlamlı bir karar. Bu karar, iktidarın da eleştiriye tahammül etmesi gerektiğinin en güzel çağdaş yorumlarından birisi oldu. Hem iktidarı, hem iktidarın görevini yürüten bürokratları için de örnek bir karar olduğunu düşünüyoruz. Geriye dönüp baktığımızda bu dönemi, utanç dönemi olarak hatırlayacağız." diye konuştu.

Gazetecilerin görevlerini bağımsız ve bağlantısız yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Güneş, "İktidarın da daha demokratik bir Türkiye için, tahammül becerisini geliştirmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Sibel Güneş: Bu dönemi utanç dönemi olarak hatırlayacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER