"Side Sualtı Müzesi'yle Avrupalı 100 bin dalış tutkunu Antalya'ya çekilecek"


Avrupa ve Türkiye'nin ilk su altı müzesinin açılışı su altında Antalya Side'de yapıldı. Side Sualtı Müzesi'nin açılışını Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu ve dalgıçlar yaptı. Antalya Deniz Ticaret Odası Manavgat Side'de Side Sulatı Müzesi açılış töreni düzenledi.

Başkan Kendiroğlu, müzenin odaları ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın(BAKA) 2014 Mali Destek Programı kapsamında yapıldığı ve Anadolu medeniyeti zenginliklerini anlatan 110 heykelin 9 ay içinde tamamlanarak geçtiğimiz aylarda Side'de su altına indirildiğini söyledi.

Antalya dalış turizmini canlandırmak için önümüzdeki yıl Kemer, Alanya ve Antalya merkezde de su altı müzesi kuracaklarını belirten Kendiroğlu, dünyada dalış turizminde en büyük müzenin Meksika'da bulunduğunu, bunu ikinci sırada Türkiye'de Side'nin takip ettiğini kaydetti.

Antalya'da su altı müzelerini yaygınlaştırarak ilk etapta dünyada dalış turizmi yapan 3 milyon turistten 100 binini çekmek istediklerinin altını çizen Kendiroğlu, bunu kademeli olarak 200, 300, 500 bin ve 1 milyona çıkarmak olduğunun altını çizdi.

Açılış sonrası su akrobatı Ali Komşusu, Side Sualtı Müzesin'de su sporları gösterisinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber "Side Sualtı Müzesi'yle Avrupalı 100 bin dalış tutkunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER