Şike davasında sanıkların beraati istendi


Şike davasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, örgüt, şike ve teşvik suçları yönünden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da dahil tüm sanıkların beraatine karar verilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Tayfur Havutçu ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu bazı sanıklar katıldı. Aziz Yıldırım duruşmaya gelmedi. Duruşmada savcı Abdullah Mirza Coşkun, mütalaasını açıkladı.

Savcı, soruşturma aşamasında tüm sanıklar hakkında teknik ve fiziki takip için 'suç örgütü kurma' suçunun gösterildiğini belirtti. İddianamede ise sadece Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'e bu suçlamadan dava açıldığını, diğer sanıklara ceza istenmediğini kaydetti. Teknik ve fiziki takip kararlarında Yıldırım ve Peker'in isimlerinin geçmediğini de ifade eden savcı, tüm şüpheli ya da sanıkların örgüt kurma suçunun faili olmasının mümkün olmadığını belirtti. Savcı, bu nedenle bu şekilde elde edilen delillerin davada kullanılamayacağını ifade etti.

Savcı, önceki mahkemenin verdiği karardan bağımsız olarak delillerin yeniden değerlendirilebileceğini kaydetti. Bu nedenle, sanık Hakan Karaahmet ve Evren Kımıl'ın örgüt üyesi olmak suçundan, Ömer Ülkü'nun örgüt üyesi ve şikeye teşebbüs suçundan, Bülent Uygun'un örgüte üye olmak ve teşvik primi suçundan, Mecnun Otyakmaz'ın suç örgütüne yardım ve şike suçundan, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Abdurrahman Yakut, Cemil Turhan'ın şike suçundan, Erdem Konyar'ın şikeye teşebbüsten, İbrahim İşcen'in örgüte üye olmak, şike ve teşvik primi suçundan, Alaeddin Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, İlhan Çelikay, Mehmet Yıldız, İskender Alın ve Ümit Karan'ın teşvik primi suçundan, Ali Kıratlı, Sami Dinç ve Şekip Mosturoğlu'nun şikeye teşebbüs ve teşvik primi suçlarından, İbrahim Akın, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı'nın şike ve teşvik primi suçlarından beraatleri talep edildi.

Savcı, Aziz Yıldırım hakkında örgüt kurmak ve şike suçundan aldığı önceki cezanın iptal edilerek beraat kararı verilmesini istedi.

Olgun Peker hakkındaki örgüt kurmak suçundan aldığı cezanın iptal edilerek beraat verilmesi talep edildi.

İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ahmet Çelebi, Abdullah Başak'ın şike ve örgüt üyeliği suçundan haklarındaki önceki hükmün iptal edilerek beraat verilmesi istendi.

Selim Kımıl'ın örgüt üyesi olma suçundan eski hükmün iptal edilerek beraat ettirilmesi talep edildi.

Savcı mütalaasında sadece Olgun Peker ve Selim Kımıl hakkında tehdit ve sahte resmi belge temini suçundan önceki hükümlerinin onanmasını istedi.

Trabzonspor'un avukatları mütalaaya itiraz etti. Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma için süre istedi. Mahkeme de avukatların son savunmalarını hazırlamaları ve hükmü açıklamak için duruşmayı Cuma gününe erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Şike davasında sanıkların beraati istendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER