'Sıkıysa Yakala' filmi Güney Kore'de gerçek oldu


SEUL (CİHAN)- Güney Kore'de kendisini pilot diye tanıtan bir dolandırıcının, tedavülden kalkmış Brezilya parası ile esnafı kandırdığı ortaya çıktı.

Leonardo DiCaprio ile Tom Hanks'ın başrolde oynadığı 'Sıkıysa Yakala' adlı filmdeki hikaye, Güney Kore'de gerçekte yaşandı. Kendisini pilot diye tanıtan bir dolandırıcı, tedavülden kalkmış Brezilya parası ile esnafı kandırdığı ortaya çıktı. Bir dans kursuna yazılan dolandırıcı, 450 dolar tutarındaki aylık kurs ücretini Brezilya Reali ile ödemek istediğini söyledi. Dolandırıcı, kurs parası için 700 dolara denk gelen 2000 Brezilya Reali ödedi. Toplam 350 dolar tutarındaki para üstünü Kore Wonu ile alan dolandırıcı kayıplara karıştı. Dans kursunun sahibi ise parayı bozdurmaya gittiğinde, söz konusu paraların Brezilya'da tedavülden kalktığını öğrendi ve polise ihbarda bulundu.

Olayı araştıran Güney Kore Emniyeti basına yaptığı açıklamada, söz konusu dolandırıcının yine Brezilya parası ile aynı suçtan 2011 yılında da yakalandığını ve hüküm giydiğini aktardı. Daha önce kendisini hostes olarak tanıtan dolandırıcı, pahalı bir gözlük yaptırarak ücretini tedavülden kalkmış Brezilya parası ile ödeyip, para üstünü ise yine Kore Wonu ile almıştı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Sıkıysa Yakala' filmi Güney Kore'de gerçek oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER