Şimdi de referandum istedi: "Sandıkta yabancılar Türkiye'de kalsın mı diye soralım"

Bolu'da yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağına açıklamasıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben göçmen düşmanı değilim. Benim anlatmaya çalışmamın nedeni Türkiye bunu tartışmalı!” dedi.

SHABER3.COM

Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın sorularını yanıtlayan Özcan, açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini söyleyen belirtti. Özcan "Basın açıklamamın başında kendisine bir teşekkürüm oldu. ‘Çok önce söylemeniz gereken bir şeyi geç de olsa söylediniz’ dedim. Ama Kemal Beyin söylemi ile çelişen bir açıklamam olmadığını düşünüyorum. Genel merkezle tabi ki görüşüyoruz. Genel merkezden destekler geldi. ‘Kamuoyu senin arkanda. Geri adım atma’ diyen partililer oldu" dedi.

Belediye başkanı seçildikten sonra üyesi olduğu CHP rozetini çıkardığını söyleyen Özcan, partisinden kendisine yönelik eleştiriler için de, “Benin sözlerim partiyi bağlamaz” dedi.

Göçmenler için referandum yapılmasını isteyen Özcan “Meclisin bir devlet politikası oluşturması lazım. Gerekirse ‘göçmenler kalsın mı gitsin mi’ diye halka soralım. Referandum sandığı koyalım ve halk karar versin. Ben cevabı biliyorum ama farklı cevap bekleyenlerin yürekleri yetiyorsa, sandığı koysun” diye konuştu.

Özcan, yabancılara yardımı kestiği için daha önce hakkında başlatılan soruşturmanın da takipsizlikle sonuçlandığını açıkladı.

"Su ve katı atık vergisinde zam" fikrini belediye meclisinde de gündeme getireceğini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Kararlıyım. Önergem olarak vereceğim. Belediye meclisimizde AKP’li, CHP’li, MHP’li ve İYİ Partili üyeler var. Ben gerekçemi anlatacağım ve takdir sizin diyeceğim. Bu konuda bir devlet politikası geliştirilemezse bu beka sorunuyla ilgili somut bir adım atılamayan Türkiye bunu tekrar tartışsın diye ek önlemler isteyebilirim. Ama şu an yeni bir adım atmayacağım. Benim isteğim bu konunun tartışılmasıydı ve tartışılıyor. Benim kimseye düşmanlığım yok, din kardeşimiz olarak kabul ediyoruz ama bu misafirlik çok uzadı. Bu iş başka noktalara gitmeye başladı. Afganistan’dan gelenler arasında hiç kadın ve çocuk görülüyor mu? Onlar sadece savaşçı kabileler. Onlar savaşmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar. Makine teknikerlikleri, herhangi bir meslekleri yok. Hükümet gün gelecek “Ben bu yükü kaldıramıyorum göçmen sayısı çok oldu. Yardımları kesiyorum” dediği noktada ne olacak? Önce dilenmeye başlayacaklar daha sonra birilerini haraca bağlayacaklar. Kaygım bu. Bunun teminatını bana versinler. Ben de susayım ve bir daha konuşmayayım."
<< Önceki Haber Şimdi de referandum istedi: "Sandıkta yabancılar Türkiye'de... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER