Şimşek: Enflasyonun 2016 sonunda yüzde 7,5'a gerilemesini öngörüyoruz


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyonun 2016 yılı sonunda yüzde 7,5'a gerilemesini öngördüklerini söyledi. Enfasyonun 2014'te yüzde 8,2, 2015'te de yüzde 8,8 olduğunu kaydeden Şimşek, bu durumda TL'deki değer kaybının ve gıda fiyatlarının etkili olduğunu söyledi. Şimşek, enflasyonun 2018'de yüzde 5'e inmesi için gereken her şeyi yapacaklarını da belirtti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladığı toplantıda, enflasyon konusunda "Enflasyonun 2016 yılı sonunda yüzde 7,5'a gerilemesini öngörüyoruz ve 2018'de ise yüzde 5'e inmesi için gereken her şey yapılacak." ifadesini kullandı.

Konuşmasında küresel piyasalardaki gelişmelere değinen Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP)'nin kapsadığı önümüzdeki 3 yılda gelişen ülkelerin küresel büyümeye katkısının azalacağını, bu arada Euro bölgesinin toparlanmasının Avrupa Merkez Bankası'nın genişleyici para politikasıyla hızlanacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı, emtia ihraç eden ülkelerdeki talep düşüşünün Türkiye'yi dolaylı olarak etkilediğini, para politikasındaki normalleşmenin önümüzdeki döneme damga vuracağını aktardı. TL'deki değer kaybının önemli boyutta olduğunu ama diğer gelişen ülkelerin de Türkiye'den farklı bir durumda olmadığını dile getiren Şimşek, "Enflasyonun yüzde 5-7 aralığına düşmesi için çok ciddi çalışmalar yapacağız. Hedef yüzde 5. İnmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Rekabetin önündeki engellerin kaldırılması, verimliliğin artırılması gibi. Enflasyonun yapısal sebeplerine odaklanacağız, büyümenin finanasmanında yurtiçi tasarruflar öne çıkacak." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Şimşek: Enflasyonun 2016 sonunda yüzde 7,5'a gerilemesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER