Sinan Oğan: Dün üzücü bir haber aldık

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, dün üzücü bir haber aldıklarını söyledi. Oğan, "Genel merkez yöneticilerimizin partimizin dört ilini ve bir merkez ilçe teşkilatını kapattığını üzülerek öğrendik." ifadesini kullandı.

Sinan Oğan: Dün üzücü bir haber aldık

Mücadelenin kurultay salonlarında yapılması gerektiğini dile getiren Oğan, başka alternatifleri kalmadığı için mahkeme kapılarına gittiklerini ifade etti.

MHP eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan MHP'de yaşanacak başkanlık seçimleri öncesinde Bursa'da delegeler ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen Oğan, Bursa'nın son dönemde yaşanan terör olaylarından dolayı iki şehidinin bulunduğunu belirterek, "Türk milletinin başı sağ olsun. Maalesef şehitlerimizden Bursa'nın da payına düştü. Bütün Türkiye'nin 81 vilayetinde olduğu gibi Bursa'da da şehitlerimize ağlıyoruz içimiz kan ağlıyor. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine Türk milletine ve özellikle de Bursa'da olduğumuz için Bursa halkına başsağlığı diliyorum." dedi.

Hükümeti artan terör olaylarına karşı yetersiz kalmakla suçlayan Sinan Oğan şöyle devam etti: Hükümete de buradan çağrım ve sitemim var. Biz zamanında Meclis'te bu PYD terör örgütüdür dediğimizde, PYG teröristlerini Türkiye'de devletin parası ile tedavi ettirmeyin dediğimizde bizi dinlememiştiniz. Bu açılım sürecinin ne kadar yanlış bir süreç olduğunu, bu süreçte bütün köylerin şehitlerin beldelerin ilçelerin kasabaların bombalarla doldurulduğunu söylediğimizde bizi dinlememişlerdi. Tarih bizi haklı çıkardı ama maalesef ki keşke bir haklı olmasaydık ülkemiz bu gün kana ağlamasaydı."

PYD terör örgütünün bütün dünyaca lanetlenmesi gerektiğini anlatan Sinan Oğan, MHP olarak ilk gün olduğu gibi bu günde PYD ve onun de tetikçileri terör örgütü ve terör örgütü destekçileri olarak ifade ettiklerini ifade etti. 


"GÖREVDEN ALMALARLA DELEGELERİMİZİ YILDIRAMAZLAR"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüzük kurultayını gerçekleştirilmesi ve genel başkanlık için yola çıktıklarını dile getiren Oğan, "Bugün Bursa'da delegelerimizle il başkanlarımız ilçe başkanlarımız ve teşkilat başkanlarımızla buluşmaya geldik. Bu günlerde MHP'nin istişareler yapması ve partimizin en zor günlerinde bir çıkış yolu olarak milletimizin karşısına çıkması gerekir. Ama maalesef dün yine üzücü bir haber aldık. Genel merkez yöneticilerimizin partimizin dört ilini ve bir merkez ilçe teşkilatını kapattığını üzülerek öğrendik. Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki bu demokratik hareketimizi parti kapatmayla ilçe kapatmayla il kapatmayla kimse boğamaz. Delegelerimize baskı yaparak il başkanlarımız ilçe başkanlarımızı görevden almaya çalışarak hiç kimse ne bir tek delegemizi yıldırabileceğini zannetsin, ne de bizi. Bizler bu yola başımızı, gövdemizi canımızın bedenimizi, ruhumuzu her şeyimizi bu yola koyarak bu yola çıktık. Her bir delegemizin iradesi her bir il ve ilçe başkanımızın imzası iradesi bizim namusumuzdur şerefimizdir. Şerefimiz namusumuzu korur gibi delegemize sahip çıkacağız, ilimize ve ilçemizce sahip çıkacağız. Kapatma ile bizi kimse yıldırabileceğini zannetmesin. Bugün ilimizin ilçemizin kapatılması değil, tam tersine omuz verilmesi açılması daha aktif hale getirilmesi lazım. Eğer genel merkeze destek vermiyor diye bir il merkezi kapatılıyorsa burada demokrasiden bahsetmek mümkün değil."


"ANTİ-DEMOKRATİK YAKLAŞIMLAR DOĞRU DEĞİL"

MHP olarak ülke terör bitirmek ve ülkeye refahı getirmek için mücadele verdiklerine vurgu yapan Sinan Oğan, şöyle tamamladı: "Biz aynı zamanda Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz diyoruz. Türkiye'ye demokrasiye getirme iddiasında olan bizler partiyi kapatır anti-demokratik uygulamalar içine girersek ülkeye demokrasiyi nasıl getiririz? Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nin 4 il ve bir ilçeyi kapatma kararını son derece yanlış bir karar olduğunu ve bu yanlıştan da genel merkezimizin dönmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Önümüzde bir mahkeme süreci var ve mahkemenin de yaklaşık bir ay içinde yapılacağını ve bütün yazışmaların tamamlandığını ve sadece genel merkezin istediği ek sürenin beklendiği ve 1 Nisan'a kadar inşallah mahkeme sürecinin de tamamlanacağını ifade ediyoruz. Gönül isterdi ki tüzüğe uygun bir şekilde genel merkezimiz hareket etsin ve beşte bir delegenin imzası ile kurultaya gitsin. Biz bu beşte birin çok daha üzerinde 548 imza ile yola çıktığımız halde Genel Başkan Devlet Bahçeli bize kurultay salonları yerine mahkemeyi gösterdi. Biz hakkımızı kurultay salonlarında arayacağız. Ülkücü iradeyi kurultay salonlarında tecelli ettireceğiz. Ama bunun yolu eğer mahkemeden geçmekse mahkemeden de geçeceğiz. Hiç kimse şüphe duymasın. Türkiye şüphe duymasın Milliyetçi Hareket Partisi'nde en kısa zamanda bir yenileşme gerçekleşecektir. Ülkücü harekette bir diriliş gerçekleşecektir. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor durumdan Milliyetçi Hareket Partisi'nin yenilenmiş kadroları Türkiye'yi çekip bu zor durumdan çıkaracaktır. Bunun bugün burada adımını atmış bulunmaktayız. Bütün Türkiye'de yapacağım toplantıların ilk adımını Bursa'dan attık. Bursa biçim için önemli bir şehir bizde zaten çağrı heyetimizin temsilcisini Bursa'dan bir arkadaşımızı görevlendirdik. Bursa'dan Bismillah dedik ve 81 vilayette de benzer toplantılarımızı gerçekleştireceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber Sinan Oğan: Dün üzücü bir haber aldık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER