Şırnak merkezinin Cizre'ye taşınmasına farklı tepkiler var


Şırnak merkezinin Cizre ilçesine taşınacağını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na farklı tepkiler var. Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı, bu kararın alınmasında geç bile kalındığını söyledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise "Oraya daha çok asker ve polis yığarak, halkı sindirmeye yönelik bir karar olduğunu düşünüyorum." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Londra yolunda uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada gündeme getirdiği Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya, Şırnak il merkezinin Cizre'ye taşınmasına hem olumlu hem olumsuz tepkiler var. Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı, bu kararın alınmasında geç bile kalındığını söyledi.

Cizre'nin, konumu itibariyle zaten il olması gerektiğini belirten Çağlı, "Şırnak il oldu da ne oldu. Kaç yatırım yapılabildi. Cizre, Şırnak'a göre yatırıma daha elverişli. Gerek ekonomik, gerekse de güvenlik için bunun daha önce yapılması gerekiyordu. Bürokratik olarak hiçbir engel yok. Yaptığım araştırmalara göre de 3 ay içinde de bu gerçekleşecek. İnşallah bölgemiz için hayırlı olur. Cizre'ye olaylardan önce 20'ye yakın fabrika kurmayı hedeflemiştik. Cizre, yatırıma elverişli bir merkezdir." şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, alınan bu kararın zamanına dikkat çekerek, "Bu kararın bu zamana denk getirilmesinin hiçbir ahlaki yanı yoktur. Madem böyle bir projeniz vardı, neden daha önce açıklanmadı. Bu karar alınarak ne amaçlanıyor. Bunu açıklamaları gerekiyor. Oraya daha çok asker ve polis yığarak halkı sindirmeye yönelik bir karar olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Şırnak merkezinin Cizre'ye taşınmasına farklı tepkiler var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER