Hainler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı

Beytüşşebap Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu.

Hainler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı

Beytüşşebap İlçesi'ne yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna dün akşam saat 21.30 sıralarında bir grup terörist tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Karakolda nöbet tutan askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan ve bir saat süren çatışmada, biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

Helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Osmaniye nüfusuna Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, tüm müdahalelere rağmen gece saat 02.00 sıralarında kurtarılamayarak şehit oldu.

4'ü kız 8 kardeşli ailenin en küçüğü olan, bir yarbay bir de başçavuş abisi bulunan şehidin babası, oğlunu 1 yıl önce gördüğünü belirtti. Acılı baba Hasan Alkan, " En son 3 gün önce ayın 19'unda telefonla görüştüm. Benden bir de paket istedi, yiyecek göndermiştim. Paketi ona ulaşmadan şehit haberi geldi. Benim çocuğum vatan için şehit oldu onun cennette yeri var. Bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ataş düşsün. Ben bu kadar derim. Allah onları da bu durumlara düşürsün." dedi

1 yıl önce eşini kaybeden baba, Baş Mahallesi Zeytinlik Caddesi'nde 2 odalı kiralık evde yaşıyor. Acılı baba, taziye çadırını geniş olması için kızının evinin önüne kurdurdu.

Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, Ayvalık Jandarma Karakolu'na saat 21.30 sıralarında PKK'lı bir grup tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlen saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

AJANSLAR
<< Önceki Haber Hainler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER