Sivas'ta Kamu-Sen üyelerinden teröre tepki


Sivas'ta toplanan Kamu-Sen üyeleri, terörü protesto etti. Kamu-Sen İl Temsilcisi Nuri Eryıldız, "Yaşanan olumsuzluklara rağmen milletimizin birliğini ve beraberliğini kimse bozamayacaktır." dedi.

Yaşanan terör olaylarına bir tepki de Kamu-Sen üyelerinden geldi. Kent Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Gün gelecek, devran dönecek, bütün hainler hesap verecek' şeklinde slogan attı. Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli pankartlar taşıyan sendika üyelerine bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Grup içerisinde engelli vatandaşlar da yer aldı. Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle başlayan etkinlikte ülkenin birliği ve bütünlüğü ile şehitler ve güvenlik güçleri için eller semaya kaldırıldı.

"TERÖRÜ DESTEKLEYENLERE LANET OLSUN"

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, burada yaptığı açıklamada, terör olaylarını kınayarak, "Yüreğimiz yanıyor ve bu acı her geçen gün artıyor. Dağlıca'da 16 askerimizin, Iğdır'da 14 polisimizin şehit edilmesi ve iki günde verilen 30'dan fazla şehit, milletimizin sabrını taşıran olaylar olmuştur. Son günlerde neredeyse her gün ülkemizin bir köşesinden şehit haberi geliyor. Son aylarda terörün bu kadar artmış olması çok manidardır. Terörü bir kez daha lanetlerken, terörün, gizli ve açık destekçilerinin, teröre gönül veren herkesin Allah belasını versin." ifadelerini kullandı.

"ANALAR AĞLAMASIN DENİLİRKEN GELİNEN NOKTA ORTADA"

Çözüm sürecine yönelik eleştirilerde bulunan Nuri Eryıldız, "Demokratik açılım, Kürt sorunu, çözüm süreci, analar ağlamasın safsatalarının milletimizi getirdiği nokta ortadadır. Unutulmamalıdır ki bu ülkede ne Kürt ne de Kürtlerin sorunu vardır. Bu ülkede vatanseverlerle vatan hainlerinin mücadelesi vardır. Terör örgütünün isteklerini yerine getirmek amacıyla, verilen tavizlerin bu milletin değerlerinden vazgeçmenin çözüm olmadığı bir kez daha anlaşılmıştır." şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNİ VE BERABERLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAKTIR"

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Kamu-Sen İl Temsilcisi Eryıldız, şöyle devam etti:
"Türk milletinin birliği ve beraberliği ile devletin geleceği ne alçak bir terör örgütüne ne de onların siyasi uzantılarına feda edilemez. Hiçbir siyaset, hiç kimsenin siyasi ikbali Türk milletinin geleceğinden, birliğinden ve beraberliğinden önemli değildir. Bu millete acıdan başka bir şey getirmeyen projelerin soğutulup, ısıtılıp milletimiz üzerinde uygulanmasından vazgeçilmelidir. Terör örgütünün, bölücü başının ve onların siyasi uzantılarının gönülleri alınacak diye Türk milletini bir arada tutan değerlerle oynanmamalıdır. Yaşanan olumsuzluklara rağmen milletimizin birliğini ve beraberliğini kimse bozamayacaktır."

"ŞEHİT YAKINLARI İNCİTİLMEMELİ"

Şehit ailelerinin törenlere yaptığı eleştirilere de değinen Eryıldız, "Bazı söylemlerle şehitlerimizin ruhu, şehit yakınlarımızın kalbi ve onuru incitilmemelidir. Şehit yakınlarımızın acılı ruh halleriyle söyledikleri saygı ve sabırla karşılanmalı, söylediklerinin gerçeklik payı bir kez daha düşünülmelidir. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum." şeklinde sözlerini tamamladı. Grup daha sonra alandan ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta Kamu-Sen üyelerinden teröre tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER