Sivas'ta otobüslere kış lastiği denetimi


Sivas'ta son zamanlarda yağan kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle trafik ekipleri otobüs denetimlerini artırdı. Şehirler arası yolcu taşıyan otobüslerde takograf, kış lastiği ve emniyet kemeri denetimi yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirler arası terminalde otobüslere kış lastiği uygulaması başlattı. Otobüs şoförlerine yollarda gizli buzlanmalara karşı dikkatli olunması istendi.

Trafik ekipleri, otobüs terminalinde yolcu alarak çıkış yapan otobüsleri durdurarak, ehliyet, ruhsat, takograf ve kış lastiği kontrolü yaparken, şoförlerden yolcuların emniyet kemeri takmasına dikkat etmeleri istendi. Özellikle kış şartları nedeniyle yollarda sabah erken saatlerde oluşabilecek gizli buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sefer Yerebakan'ın da katıldığı denetlemede yolcu otobüsünde yolculara emniyet kemeri takmalarının güvenlikleri açısından önemi de anlatıldı, şoförlerin yaptığı kural ihlallerinin trafik ekiplerine haber verilmesi istendi.

Otobüslerin arka lastiklerinin kış lastiği olmasının zorunlu olduğuna vurgu yapan ekipler, derinlik ölçen cihaz ile lastiklerde ölçüm yaptı. Trafik ekipleri kış boyunca, otobüslerin kış şartlarına uygun olmaları, kış lastiği takmaları, şoför ve araçların belgelerinin tam olması, yeteri kadar şoför bulundurmaları, seyahat süresince hava ve zemin durumuna göre araç kullanılması, özellikle ön koltuklarda oturan yolcuların emniyet kemeri takmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta otobüslere kış lastiği denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER