Sivas'ta SGK personeli ve askerlerden şehitliğe ziyaret


Şehit ailelerinin sosyal haklarını korumakla görevli Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Şehitler Günü arifesinde Yukarı Tekke'de bulunan Askeri ve Polis şehitliklerini ziyaret etti. SGK İl Müdürü Mustafa Kayış, "Bu vatan bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar susmayacak." dedi.

SGK İl Müdürü Mustafa Kayış, yaklaşık 50 personeliyle birlikte, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası arifesinde, Yukarı Tekke'de bulunan Askeri ve Polis şehitliklerini ziyaret etti. Ellerinde karanfillerle şehitliğe gelen SGK personeli, burada Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra dua etti, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Ziyarette, kurumda çalışan şehit yakınları da yer aldı. Şehit yakınları duygusal anlar yaşadı. Daha sonra şehitlerin özel eşyalarının bulunduğu Şehitler Müzesi'ni ziyaret eden SGK personeli gözyaşlarını tutamadı.

"BU VATAN BÖLÜNMEYECEK"

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Kayış burada yaptığı konuşmada, Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek olayı gerçekleştirenleri de kınadı.

"Bu vatan bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar susmayacak" diyen Mustafa Kayış, şunları söyledi: "18 Mart Şehitleri Anma günü öncesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan şehit ve gazi yakınlarımız ile kurum personelimiz, buraya gelerek şehitlerimizin ruhuna bir Fatiha okumak ve bu müzedeki manevi atmosferi teneffüs etmek üzere buradayız. Yarın da diğer gün de burada olacağız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Şehitlerimiz şundan emin olsunlar, bıraktıkları emanet bizlerdedir, bizler bu emaneti sonuna kadar taşıyacağız. Canımız pahasına sonuna kadar götüreceğiz. Bu vatan bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar susmayacak."

Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, teröristlerin ülkeyi bölmek parçalamak için her zaman uğraştıklarının altını çizerek, "Ankara'da teröristlerce gerçekleştirilen patlamadan sonra vatandaşlarımız vefat etti, onlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tabi ki teröristlerin amacı belli, ülkeyi bölmek parçalamak için her zaman yaptılar, bundan sonrada devam edecek, millet olarak birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece inşallah bu konuda gerekli adımların atılacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"İLK DEFA BÖYLE BİR ZİYARET GERÇEKLEŞİYOR"

İlk defa kamu kurum ve kuruluşunun personeliyle birlikte Şehitler Müzesi'ni ziyaret ettiğini dile getiren Mustafa Hızal, "Gerçekten bizleri memnun etmiştir. SGK, şehit ailelerinin sosyal haklarını almaları konusunda her zaman desteklerini yanımızda hissediyoruz. Bu ilki SGK'nın yapması gerçekten takdire şayan. Tabi duygusal anlar yaşadık, şehit kardeşleri var kurum içerisinde." dedi. SGK personeli daha sonra Polis Şehitliğini ziyaret etti.

Bu arada 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan askerler de
Şehitler Müzesi'ni gezdi. Komutanlarıyla birlikte ziyareti gerçekleştiren askerler, şehitlerin, askerlik yaptığı dönemde giydiği eşyalar ve yazdığı mektupları incelerken duygulu anlar yaşadı. Vatani görevini yapan askerler ayrıca şehitliği de ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta SGK personeli ve askerlerden şehitliğe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER