Sivaslı Dernekler Federasyonu'ndan 2 Temmuz için sağduyu çağrısı


Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF), 2 Temmuz Madımak Olayları'nda hayatını kaybedenleri andı. ASİDEF Başkanı Turgay Sağdıç imzalı federasyon açıklamasında, 22 yıl önceki olay kınanırken sağduyu çağrısı yapıldı ve "Temennimiz, unutmadan ve unutturmadan, geçmişten alınan derslerle, karşı karşıya değil baş başa hareket edilmesi; mezhep ve kültür çatışmalarını körükleyici, birlik ve beraberlikten saptırıcı her türlü şiddet eyleminin karşısında durulmasıdır." ifadeleri kullanıldı.

Başta Sivas halkı olmak üzere, tüm Türkiye için ciddi hassasiyetler arz eden bu acı olayın izlerini silmenin mümkün olmayacağı belirtilen açıklamada, "Ancak; birlik ve beraberliğe gölge düşürecek her yeni kırgınlık, yaraların kabuk tutmasını ve iyileşmesini engelleyecek, üstüne bir yenisini ekleyecektir." uyarısı yapıldı.

Açıklamada, "Sivas, Türkiye'de farklılıkları ile tanışık bir geleneğin şehridir. Ancak, Madımak olayının şaibeli yanlarını göz ardı ederek Sivas'a bir vebali yüklemek isteyenlere karşı Sivas insanı sakin ve sağduyulu bir bilinç içindedir. Sivaslılar farklılıklardan çatışma değil zenginlik yaratma idealini benimsemiştir; hayata sarılmaları bu yöndedir. 2 Temmuz Katliamını şiddetle kınıyor, kaybettiğimiz vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivaslı Dernekler Federasyonu'ndan 2 Temmuz için sağduyu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER