Siyasi cinayetlerin failleri rahatsız etti: ‘Geçmişte mertçeydi’

Sinan Ateş'in ailesinin partiye yaptığı ziyareti anlatan İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçmişte işlenen siyasi cinayetleri bugün işlenenlerle kıyasladı. Akşener, "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi" dedi.

SHABER3.COM

Bold Medya'da yer alan habere göre Sivas’ta yerel seçim çalışmaları için partililerle bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sinan Ateş cinayeti sonrası Ayşe Ateş ve çocuklarıyla yaşadığı bir anısını anlattı.

Ankara’nın ortasında gündüz vakti katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in kendisini arayarak görüşmek istediğini anlatan Akşener, “Ben ısrarla her şeyi takip ederim ama siyasi malzeme haline getirmem. Ama bunu kendisi anlattığı için sizlerle paylaşmak isterim. Ayşe benim evladım gibi. Telefon açtı bana dedi ki, ‘Abla çocuklarla sana gelmek istiyoruz’. Ben de dedim ki, ‘Eve mi?’; ‘Her yere olabilir’ dedi. Dedim ki ‘Partiye olabilir mi çocuklar da eğlensin, işte herkes seviyor onları, kalabalık.’ ‘Olur’ dedi” ifadelerini kullandı.

“Siyasi anlamda en ufak bir şey değil bu anlattığım” diyen Akşener, şunları söyledi:

“Küçük kızı elleri buz gibi, ayaklar buz gibi, burun buz gibi. Neden biliyor musunuz? Haykıra haykıra ağlayasım var. ‘Anne gözümün önünden ayrılma, ya seni de babam gibi vururlarsa…’ Nasıl biliyor musunuz, titriyor. Çünkü torbacılar öldürdü, katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar. Ve onların yarın ne yapacaklarını o çocuk bilmiyor. Koruma polisleri çocuğu aldılar, bütün telefon numaralarını verdiler. Bir çocuğa bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu çocukların ahının yerde kalmaması için bizi seçin.”

BULDAN’DAN YANIT: NAMERTÇE

Akşener’in sözlerine eşini siyasi cinayete kurban veren Van Milletvekili Pervin Buldan’dan yanıt geldi. Sosyal medyada Akşener’in sözlerini alıntılayan Buldan, “Namertçe” dedi.

Buldan’ın eşi Savaş Buldan 1994’te kaçırılarak öldürülen Kürt iş insanlarının arasında yer alıyordu. Savaş Buldan’ın cenazesi İstanbul’da Yeşilköy’de bir otelin çıkışında kaçırıldıktan iki gün sonra 3 Haziran 1994 tarihinde bulunmuştu. Mahkeme tutanaklarında Savaş Buldan ile aynı gün öldürülen Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın isimlerinin “Öldürülecek Kürt İşadamları Listesi”nde olduğu ortaya çıkmıştı.
<< Önceki Haber Siyasi cinayetlerin failleri rahatsız etti: ‘Geçmişte... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER