"Sizin verdiğiniz kararla teknik takip yaptım"

El Kaide sanığı Halis Bayancuk’u tahliye eden mahkeme, polisler için aynı hassasiyeti göstermedi.



Mahkeme kararlarına rağmen ‘usulsüz teknik takip, evrakta sahtecilik, hükümeti devirmeye teşebbüs ve terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 143 istihbaratçı polisin yargılandığı dava İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 23 tutuklu polis, 21 ay sonra ilk kez heyet karşısında tahliye talebinde bulundu.

SİZİN MAHKEMENİZ KARAR VERDİ

Tüm dinlemelerin mahkeme kararlarıyla yapıldığını belirten polis memuru Abdulhalim Sönmez, Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek'e yönelik, ''Sayın Başkan, sizin verdiğiniz kararla teknik takip yaptım. Benim değil sizin tahliyemi talep etmeniz gerekirdi. Verdiğiniz talimatı yerine getirmesem suç olurdu. Boş yere 21 aydır tutukluyuz'' ifadelerini kullandı.

DİNLENEN KİŞİ HAKİM DEĞİL

Polis memuru Tolga Güzeltaş, ''Hakimleri dinlediğimiz iddia edildi. Ancak iddianameye baktığınız zaman o kişinin hakim olmadığını göreceksiniz” dedi. Polis Memuru Hasan Hüseyin Danacı ise “Mahkemenizin verdiği kararla işlem yaptım'' diye konuştu.

21 AYDIR TUTUKLULAR

İstihbarat eski Müdürü Özgür Nikbay, hiçbir yasadışı işlem yapmadıklarını söyledi. Nikbay, aynı mahkemenin 8 ay tutuklu kalan terör örgütü El Kaide yöneticisi Halis Bayancuk için tutuklu kaldığı süreyle mağdur olmaması için verdiği tahliye kararına dikkat çekti. Bayancuk için gösterilen hassasiyetin polisler için de gösterilmesini talep etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ise aynı hassasiyeti 21 aydır tutuklu olan polisler için göstermedi ve tutukluluğun devamına hükmetti.

Özgür Düşünce Gazetesi
<< Önceki Haber "Sizin verdiğiniz kararla teknik takip yaptım" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER