Sokağa çıkma yasağı geçici olarak kalkınca vatandaşlar sokaklara akın etti

Sokağa çıkma yasağı geçici olarak kalkınca vatandaşlar sokaklara akın etti

Mardin'in Nusaybin ilçe merkezinde 4 mahalle hariç geçici olarak kaldırılan yasak sonrası vatandaşlar sokaklara akın etti. Bombanın patladığı bölgedeki yerleşim alanları zarar gördü. Kopan elektrik hatları ve trafoları Mardin DEDAŞ onarmaya çalıştı.

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından 13 Kasım günü saat 21.00'de alınan sokağa çıkma yasağı, Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahalleleri hariç diğer tüm mahallelerde saat 08.00 ile 16.00 arasında geçici olarak kaldırıldı.

Yasağın kaldırılması kararıyla birlikte 9 gündür evlerinde olan vatandaşlar sokaklara akın etti. Manav ve gıda dükkanları önünde kuyruklar oluşurken imkanları olan vatandaşların da arabalarıyla ilçe dışına çıktıkları görüldü.

9 gün boyunca evlerinde kaldıklarını, ilçede sürekli şiddetli patlama ve silah sesleri duyulduğunu bildiren vatandaşlar, günlük yaşamları hakkında da bilgi verdi.

Yasağın başlamasından bir gün sonra ilçede su ve elektrik kesintisi başladığını söyleyen 10 çocuklu bir bayan, "Patlama nedeniyle evlerimiz adeta harabeye döndü. Halimiz perişan bu bombayı buraya ne diye koyuyorlar diye tepki gösterdi. Evde elektriksiz ve susuz kaldık. Bir akrabamız mahallede jeneratör kurmuştu telefon ve lamba şarjlarımızı oradan dolduruyorduk. Elektrik yoktu soğuktan elektrik soba kurduk. Bugün yasak kalktı biz de ihtiyaçlarımızı almak için dışarı çıktık." dedi.

Bir başka vatandaş ise 9 gün boyunca evde kaldıklarını, hasta olan anne ve babasına bakmaya çalıştıklarını söyledi. Dışarıya çıkamadıkları için çocukların sıkıldığını kaydeden vatandaş, "Yasak süresince çocuklara romanlar okuduk, hikayeler anlattık ki onlar da bitti. Ondan sonra battaniye altında uyutmaya çalışıyorduk." ifadelerini kullandı.

İlçe geneli uygulanan yasağın biran önce kalkmasını umut ettiklerini bildiren Kemal Doğan ise sokağa çıkma yasağının başlamasından bir gün sonra elektrik ve suyun kesildiğini söyledi.

En büyük zorluğu çocukların yaşadığını kaydeden Doğan, "Bazen çocuklarla top oynuyorduk, hikaye falan okuyorduk. Zaman zaman telefonla oynamalarına izin veriyorduk. Elektrik kesintisi nedeniyle telefonlarımızı aracımızın aküsüyle şarj ediyorduk. İletişimimizi bu şekilde sağlamaya çalışıyorduk. Yasakla birlikte sular da kesildi. Ancak daha önceden yaptığımız stok ve depo suyuyla idare ettik hala da idare ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada ilçe merkezine birçok sebze ve meyve aracının geldiği görüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Sokağa çıkma yasağı geçici olarak kalkınca vatandaşlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER