Soğan çöküşün sembolü: Halkı şucu-bucu, terörist diye böldüler

17 yıldır iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Türkiye'yi tarihin en ağır ekonomik krizine sürüklediği için 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde ağır bir mağlubiyete uğradı. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Bolu ve Hatay gibi büyükşehirleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) kaptıran AKP'nin sandıktan çıkan mesajı yeteri kadar anlamak istemediği belirtiliyor. Sokağın nabzına göre böyle giderse AKP'de kan kaybı sürecek.

Sokağın nabzı: Ekonomi bitmiş, ot 10 TL olur mu?

YouTube üzerinden yayın yapan Açık Ekran, "Sizce AKP İstanbul'da seçimi niye kaybetti?" sorusuna cevap aradı. 
HALKI "TERÖRİST, ŞUCU VEYA BUCU" DİYE BÖLDÜLER

Sokak mülakatında halkın verdiği cevaplarda şu noktalar dikkati çekti: "AKP gelirleri yandaşlarına verdi. Belirli bir kesimi zengin etti. Ekonomi bitmiş. Ot 10 lira olur mu? Soğan kuyruğunda millet. Millet değişim istiyor. 'Artık yeter!' diyor. İnsanlara üstten baktığı için seçimi kaybettiler. Terörist, şucu bucu diye böldüler halkı. Pahalılıktan, gizli kapaklı işlerden bıktık usandık. İşsizlik almış başını gidiyor. Beş gençten üçü işsiz."


ESKİ AKP'Lİ: DEMEK Kİ BİTİYOR İŞ!

Kendisini "AKP'li" diye niteleyen bir kişi, artık AKP'ye oy vermediğini dile getirdi. Aynı kişi, "AKP hayat pahalılığından oy kaybetti. Belli değil mi? Sen olsan oy verir misin? Ben onun için vermiyorum. 25 sene sonra 3 büyük il alınmış. Demek ki bitiyor iş. Yeniden dönüş var. Kaybettiğimizi bulacağız." ifadelerini kullandı. 

LÜKSE OLAN DÜŞKÜNLÜKLERİNDEN OY KAYBETTİLER

Bir başka kişi ise oy kaybının sebeplerini şöyle sıraladı: "Kendilerine, lükse olan düşkünlüklerinden, gerçekçilikten uzaklaşmalarından dolayı oy kaybettiler. Göremedikleri devi önlerinde gördüler ve yıkıldılar. Kabullenemiyorlar." 
<< Önceki Haber Soğan çöküşün sembolü: Halkı şucu-bucu, terörist... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER