Sokak köpeğinin barınaktaki serüveni


Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Yönetim Kurulu İlksen Aydın, sokaklardan toplanarak barınaklara teslim edilen bir köpeğin, orada yaşadıklarını anlattı. Aydın, uzun yıllar boyunca, şikayetler sonucu sokaklardan toplanan ve bakım evlerine konulan hayvanları gözlemleyerek vardıkları çarpıcı sonuçları paylaştı.

Aydın'ın yaptığı açıklamaya göre, bir köpeğin barınağa teslim edildikten sonra yaşadıkları şöyle: "Önce korkudan ya büyüğünü ya küçüğünü yapar. Titremeye başlar. Gözleri fal taşı gibi açıktır. Kalacağı bölmeye yerleştirildiğinde kapının ağzından öteye gitmez. 2-3 gün orda bekler. Ağlamaya ulumaya başlar, 'Çıkartın beni buradan' diye saatlerce, günlerce aylarca. En az 2-3 gün, hatta haftalarca ne yemek yer, ne su içer üzüntüsünden. Yanında bulunan diğer köpeklerden korkar. Günler geçtikçe çıkamayacağını anlayınca ortama ayak uydurmaya çalışır. Kolay kolay ayak uyduramaz. Diğer köpekler onu hırpalar, döver, hatta belki bir gece bakmışsın ki boğmuşlar hayattan koparmışlar.

Yemek verilme esnasında diğer köpeklerin yanına çekine çekine gelir korkudan. Artık barınak hastalıkları ve diğer köpeklerin güç gösterisi başlar üzerinde. Barınak görevlisi iter kakar temizlik esnasında tazyikli su tutar, canının yandığına bakmadan. Sahipliyse terk edilen, kahrından ölür, bile bile intihar eder, yemez içmez, kalkmaz dolaşmaz. Zor da olsa yaşamayı başardıysa artık azda olsa alışmıştır ortama. O gözlerdeki korkuyu umutsuzluk almıştır. Bir daha gülmez gözlerinin içi oradayken. Artık anlar bir ölüm kampında olduğunu." CİHAN
<< Önceki Haber Sokak köpeğinin barınaktaki serüveni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER