Soma davası: Savcı iki tutuklu hakkında tahliye talep etti


Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili, sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasının sekizinci celsesinde Cumhuriyet SavcıOğuz Köktan, maden mühendisi iki tutuklu hakkında tahliye talep etti.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasının savcısı Köktan, tutuklu sanıklardan Hilmi Kazık ve Yasin Kurnaz hakkında tahliye istedi. Gerekçesinde, üretimden sorumlu vardiya amiri Kurnaz ve emniyetten sorumlu vardiya amiri Kazık'ın, dava süresince dinlenen madenci yakınları ve dosyanın içeriğinde, olayla ilgili olarak isimlerinin fazla geçmediğini belirterek, bu sebep adli kontrol şartıyla tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların ve avukatların talebini alacak. Duruşmanın, bugün ara karar verilerek ertelenmesi bekleniyor.

Davanın tutukları sanıkları Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Ertan Ersoy ile emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik. CİHAN
<< Önceki Haber Soma davası: Savcı iki tutuklu hakkında tahliye talep etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER