Son bir ayda 244 kaçak göçmen hayatını kaybetti


Ülkelerindeki iç savaşlardan kaçan göçmenlerin, hayalini kurdukları Avrupa ülkelerine gitmeye çalışırken can verdiği faciaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli adasına gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin teknesinin batmasıyla bir facia daha yaşandı. Çanakkale'de beşi çocuk 39 kişinin ölümüyle birlikte son bir ayda, Ege Denizi ve Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşmak için Yunanistan'a gitmeye çalışan toplam 244 kişi hayatını kaybetti. Bu yılın ilk ayında ise ölen 244 kaçak göçmenden 106'sının cansız bedenleri Dikili, Ayvalık, Menderes, Foça ve Didim sahillerine vurdu. Uluslararası Göç Örgütü'nün internet sitesinde yer alan tahmine göre bu yılın ilk 28 gününde, Türkiye üzerinden 55 bine yakın kaçak göçmen Yunanistan'a geçmeyi başardı.

OCAK AYINDAKİ ÖLÜMLE BİTEN GEÇİŞLER

5 Ocak: İzmir'in Dikili ile Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi arasında kalan sazlık bölgeden Midilli'ye geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin lastik botlarının alabora olması sonucu, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 32 kişi hayatını kaybetti.
9 Ocak: Balıkesir'in Havran ilçesinde, göçmenlerin bulunduğu yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi d yaralandı.
18 Ocak: İzmir'in Menderes ilçesinde son bir haftada, üçü çocuk beş kişinin cesedi sahile vurdu.
18 Ocak: Ayvalık ilçesi Sarımsaklı sahilinde iki erkek cesedi bulundu. Bunların, 5 Ocak'taki faciadaki kayıplara ait olabileceği bildirildi.
21 Ocak: İzmir'in Foça ilçesi Aslanburnu açıklarında, Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu, çoğu Iraklı 13 kişi hayatını kaybetti.
26 Ocak: Didim'deki Fener Koyu açıklarındaki faciada, üçü çocuk beş kişi hayatını kaybetti.
27 Ocak: Yunanistan'ın İstanköy adası açıklarında bir botun batması sonucu, ikisi çocuk ve ikisi kadın 8 kişi hayatını kaybetti. Cesetlerden yedisini Yunan, birini Türk Sahil Güvenlik ekipleri buldu.
27 Ocak: Aydın'ın Didim ilçesindeki bir plajın kayalıkları arasına sıkışmış, dört beş gün önce öldüğü sanılan, 30'lu yaşlarda bir erkeğe ait ceset bulundu. Kaçak göçmen olduğu tahmin edilen kimliği belirsiz cenaze morga kaldırıldı.
30 Ocak: Çanakkale'de Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu kaçak göçmenlerin teknesi battı, beşi çocuk 39 kişi hayatını kaybetti. CİHAN
<< Önceki Haber Son bir ayda 244 kaçak göçmen hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER