Bu da oldu: Saray’da patlayan su borusunun tamir töreni düzenlendi

Geçen ocak ayında patlayan Kıbrıs su hattı borularının tamiratının akabinde Saray’da tören düzenlendi.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının "asrın projesi" diye nitelendirdiği, ancak açılmasının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra geçen ocak ayında patlayan Kıbrıs su boru hattının tamiratı gerçekleştirildi. 

Tamiratın akabinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tören düzenlendi. Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapalı tutulan Maraş bölgesinin halka açılacağını duyurdu.

Saray’da düzenlenen törene AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar katıldı

Erdoğan, konuşmasında projenin bir mühendislik harikası olduğunu söyleyerek, “Tabii kolay değil; deniz, dalgalı deniz…” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, "Bu bir mega proje." ifadelerini kullandı.

10 YENİ BORU İMAL EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, KKTC Su Temin Projesi kapsamındaki söz konusu geçiş sisteminde 8 Ocak'ta meydana gelen arıza yoğun çalışmalar sonucu giderildi.

Çalışma dahilinde Taşucu'nda bir boru üretim fabrikası kurularak, yedeklerle beraber her biri 500 metre uzunluğunda 10 yeni boru ve bir 150 metrelik ek parça üretildi.

Açık denizde çalışan 6 donanımlı iş gemisi, 4 römorkör ve 4 hizmet teknesiyle deniz dibindeki hasarlı borular yenileriyle değiştirildi.

Arıza, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü teknik ekibi ve yüklenici firmadan toplam 325 kişinin çalışmasıyla giderildi.
<< Önceki Haber Bu da oldu: Saray’da patlayan su borusunun tamir töreni... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER