Soylu'dan polisi bitirdik itirafı: Polislere yönetici bulamıyoruz

İhraç edilen emniyet görevlisi sayıları onbinleri aşarken emniyette yönetim konusunda kriz yaşandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu itiraf etti

SHABER3.COM

Türkiye Büyük Millet Meclisi Madde Bağımlılığını Araştırma Komisyonu'nda uyuşturucu konusunda bir sunum yapan Soylu, polise yönetici bulamadıklarından yakındı.

Soylu uyuşturucu trafiğiyle ilgili olarak ise, "Yani hem geçiş ülkesi hem de konak ülke durumundayız. Ayrıca ülkemizdeki yüzde 16.5'lik genç ve dinamik nüfus hedef ülke olarak cazibemizi artırmaktadır. Doğu Akdeniz’de aldığımız tedbirler kapsamında uyuşturucu kaçakçılığına müdahale edebilmek için hali hazırda 1100, personel, 21 gemi, bot, 3 helikopter uçak, 2 mobil radar kullanılmaktadır. BM ve Avrupa uyuşturucu raporlarında ülkemizin küresel eroin yakalamalarının yüzde 16'sını Avrupa geneli eroin yakalamalarının ise yüzde 2 katını tek başına gerçekleştirdiğine yer verilmiştir. 2015 yılında yakalanan yaklaşık 5,7 milyon ecstasy ile ülkemiz dünyada birinci olmuştur" sözlerini kullandı.

Soylu emniyet içerisinde tasfiyelerinin de krize yol açtığını söyledi:

"Hepiniz biliyorsunuz bir F... süreci yaşadık. Özellikle bu süreçte polislerimizin yetkin olanlarını bu alana kaydırmak durumunda kaldık. Gerek terörle gerek kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye gerekse de şunu söylemek yanlış olmaz: Şu anda emniyet müdürümüzle komiser arasındaki yönetici bulmakta inanın zorluk çektiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Bu kapsamda Eylül 2016'dan bugüne emniyet narkotik şube birimlerinde görev yapan personel sayısı 2 bin 519'dan 4 bin 231'e çıkarılmıştır. Jandarmada bu rakam 192'den 429'a artırılmıştır. Yeni alınan personelimizi yoğun bir eğitim programına tabi tuttuk."
<< Önceki Haber Soylu'dan polisi bitirdik itirafı: Polislere yönetici... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER