"Sözde çözüm sürecinin PKK'nin toparlanma süreci olduğu görüldü"


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, siyasi iktidarın, sözde barış, kardeşlik, açılım ve çözüm süreci diye kamuoyuna sunduğu şeyin gerçekte PKK'nın toplanma süreci olduğunun görüldüğünü söyledi.

Hakkari Dağlıca'da 6 gün önce PKK'li teröristlerin yola döşediği bombanın patlamasıyla şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın ailesine başsağlığı için Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen Çayır, taziye ziyareti sonrası İlçe Başkanı Mehmet Çayır ve İl Başkanı Ramazan Doğan'la birlikte basın açıklaması yaptı.

Remzi Çayır, geçtiğimiz günlerde teröre karşı tepki göstermede hayatını kaybeden Manavgat Çavuşköylü Mehmet Acar'a da başsağlığı dileğinde bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "Hükümetin iddia ettiği ortada bir çözüm süreci yoktu. Çözüm süreci dediklerinin bir çözülme ve ayrışma sürecinin olduğu ortadaydı. Biz hep akıl akıl dedik. Hükümetin iddia ettiği gibi ortada bir barış süreci olmadı. Çözüm sürecinin PKK terör örgütünün her alanda bir toparlanma süreci olduğunu görüldü. " dedi.

Hükümetin, terör sorunu çözmede kamuoyununa sunduğu sözde çözüm süreci başlatmasında başta hatayı elinde silah olan eli silah tutanla konuşarak yapması olduğunun altını çizen Çayır, "Sorunların çözüm bulunmasında sizin muhatabınız silahlı bir örgüt olursa ahvalin böyle olur, biz bunun böyle olacağını ülkeyi yönetenleri daha öncede uyarmıştık. Ancak onlar bizim uyarılarımıza rağmen bizi dinlemediler." diye konuştu.

Hükümeti bu konularla ilgili çoğu ikaz etmelerine karşı hep kulak tıkadığına dikkat çeken Çayır, terörün bu kadar tırmanışa geçmesinde yegane sorumlunun da 'analar ağlamasın' denilerek başlatılan çözülme süreciyle 'bakın şehit cenazeleri gelmiyor' denilerek PKK terör örgütünün okul, hastane, pansiyon, yurt, dershane yakmasına ses çıkarmayan, şehir yapılanmasını ve kimlik kontrolü yapmasına göz yuman bu iktidarın olduğunu vurguladı.

"TERÖRLE ETKİN MÜCADELE İÇİN MOBİL BİRLİKLER KURULMALI"

PKK terör örgütüyle etkin mücadele için hükümete daha önce mobil birlikler kurulmasını yanaşık düzen eğitimi almış askerlerle bu işin çözülemeyeceğini bir çok defa söylediklerinin altını çizen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti: "Etkin terörle mücadelenin mobil birliklerle yapılmasını PKK'ya açık hedef olan karakollarını kaldırılmasını daha önce söylemiştik. Siyasi iktidar mobil birlik kurulmasını sözleşmeli er ve erbaş alınması olarak anladı. Terörle mücadelede yıllardır dağlarda yaşayan yılanları yerinde yok etmek için o bölgeyi bilen mobil birlikler olması gerekir. Yanaşık düzen eğitimi verilerek bölgeyi bilmeyen yerlere askerler gönderilerek hedef haline getirildi. Terörün kökü o bölgeyi bilen bir ekip kurularak yapılır. Bir bir konuda yıllardır teröre karşı mücadele eden korucularda sözde çözüm süreciyle sahipsiz kalarak PKK'dan özür dileme noktasına getirtildi. "

"PKK'YA KIZIP YORGAN YAKMAYALIM; TÜRKLERLE KÜRTLER KARDEŞTİR"

Son günlerde teröre karşı gösterilen tepkilerde öfkesine yenilerek PKK'ya kızıp yorgan yakanların olduğunu belirten Çayır, Kürtlerle Türklerin asırlarca bu topraklarda kardeşçe yaşadığını birbirine kız alıp vererek et ve tırnak gibi olduğunu kardeş kavgası çıkarmak isteyenlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini kaydetti. Kürtlerinde büyük Türk milleti ailesinin asil unsurları olduğunun altını çizen Çayır, PKK'nın Müslüman Kürtlerin hiç bir zaman sözcüsü olmadığını, olamayacağını ifade etti.

PKK terör örgütüne kızarak Türk-Kürt kardeşliğini bozacak taşkınlıklardan kaçınılması gerektiğini dile getiren Çayır, bir Türk-Kürt kardeş kavgasının çıkartılmasının terör örgütünün yollarda döşediği mayınlar kadar tehlikeli olduğunu asıl amacın kardeşi kardeşe düşürerek bin yıllık kardeşliği bozmak olduğunu vurguladı.

"1 KASIM SEÇİMLERİ MUTLAKA YAPILMALI"

1 Kasım'da yapılacak seçimlerinin mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı, ülkede demokratik yapının zarar görmemesi için mutlaka seçimin yapılması gerektiğini kaydetti.

12 Eylül askeri darbesini yaşamış, mağdur olmuş ve Kenan Evren'in tüm zulmüne maruz kalmasına karşı biri olarak ilk defa Türkiye'de Kürtlerle Türklerin karşı karşıya getirildiğini vurgulayan Çayır, bu kirli oyuna karşı Kürdüyle, Türkiyle, Çerkeziyle, Lazıyla kardeş olarak bu karanlık oyuna prim verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

"HDP, PKK'YI KINARSA TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYDUĞUNU GÖSTERİR"

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın acil bir şekilde PKK'nın bu yaptığı terör olaylarına karşı net bir şekilde kınaması gerektiğini belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demirtaş, PKK terör örgütüyle aralarında mesafe koymak istiyorsa, Iğdır'da 13 polisin şehit edilmesiyle ilgili PKK'lılara seslenerek 'Allah belanızı versin' demeliydi. İnsanlarda o zaman gerçekten bunların terör örgütüyle aralarına mesafe koymuş diyebilirdi. Demediler, onun için insanlar HDP'yi terör örgütünün siyasi uzantısı olarak görüyor. "

"YALÇIN TOPÇU BBP'DEN OY ALMAK İÇİN BAKAN YAPILDI"

Remzi Çayır, bir dönem partilerinde genel başkanlık yapan Yalçın Topçu'nun gecici hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olmasının 1 Kasım'da BBP'den oy kapma amaçlı olduğunu, Yalçın Topçu ve Tuğrul Türkeş'in seçim öncesi kamuoyuna yönelik verilmiş bir fotoğraf olduğunu partileri nezdinde bir kıymeti harbiyesinin olmadığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber "Sözde çözüm sürecinin PKK'nin toparlanma süreci olduğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER