"Cemaat" soruşturmasından Yargıtay Başkanı çıktı

"Cemaat" operasyonlarında gözaltına alınan, tutuklanan sanıklarla irtibatlı olan kişilerin tespiti için geriye dönük HTS kayıtlarını aldırıldı. Gönderilen listede Yargıtay Başkan'ı İsmail Rüştü Cirit ve İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu da yer aldı.



"Cemaat" dosyasında adı geçenlerin son 6 yıllık HTS kayıtlarının tespit edilmesi istendi. HTS'ler istek doğrultusunda verildi.  HTS kayıtlarında 2015 yılına kadar aralarında iş adamların da olduğu şüpheliler ile görüşen yargı mensuplarının isim listesi belirlendi ve işlem yapılması için kurula gönderildi.
 Gönderilen listede Yargıtay Başkan'ı İsmail Rüştü Cirit, İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu da yer aldı.  Halihazırda soruşturmaları yürüten hakim savcıların soruşturmalarda adı geçen birçok şüpheli ile görüştüğü de belirlendi ve bu yargıçların isimleri listeye yansıdı.  Evrakta sayfalar dolusu görüşme bilgilerine yer verilirken, İsmail Rüştü Cirit'in 2015 yılının sonuna kadar bu kişilerle 450'yi aşkın görüşmesi olduğu ortaya çıktı.  Yine Hadi Salihoğlu'nun da 250 küsür görüşmesi tespit edildi.  Gizli tanık beyanlarını bile baz alarak yüzlerce hakim savcıya inceleme izni veren HSYK, bu evrakla ilgili inceleme izni vermedi.  Evrak apar topar gündem sonrası işleme konulmaması kararı alındıktan sonra kaldırıldı. Anadolu Başsavcılığı'nın Yargıtay Başkanı'nın adının geçtiği evrakı ayırmaması dikkat çekti. Yargıtay Başkan'ları ve üyeleri ile ilgili evrakın Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na gönderilmesi gerektiği belirtildi. Kaynak: Haberdar
<< Önceki Haber "Cemaat" soruşturmasından Yargıtay Başkanı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER