'Spor ve Aktif Yaşam Fuarı'nın tanıtımı yapıldı


Spor sektörünün önemli markalarını ve sporseverleri 14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde buluşturacak olan 'Spor ve Aktif Yaşam Fuarı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü ve Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt ve basın mensupları katıldı.

Fuar hakkında bilgiler veren TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, "Buna benzer fuarlar yapıldı ama 3 farklı konuyu tek çatı altında toplama özelliği ile ön plana çıkıyor bu fuar. Bu fuarı halkımızın bilgilendirilmesi, gençlerimizin spora daha fazla eğilmesi, spor kamuoyunun dikkatini çekmesi adına düzenliyoruz. Önemli ve büyüyecek bir konu. Bu fuarla sporun farkındalığını oluşturacağımıza inanıyorum. Bu fuarın geleneksel hale gelmesi için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sporun içindeki her şey bu fuarda var. Bu fuarda 100 bin kişiyi ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Burada çok güzel bir işbirliği örneği veriyoruz. Değerli başkanlara çok teşekkür ediyorum. Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum; çok büyük bir stant ile katılacaklar fuara. 5 yıl içinde uluslararası bir fuar olması için çalışacağız." dedi.

SUAT ÇELEN: CİMNASTİĞİN ULUSLARARASI BİR BOYUT KAZANACAĞINA İNANIYORUM

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise cimnastiğin iyi tanıtılabilmesi gerektiğini kaydederek, "Spor yapma bilincini verebilmek adına en önemli federasyonlardan biriyiz. Bin 200'lerde olan sporcu sayıları 10 binlere çıktı. TÜYAP'a 500'e yakın eğitmenimizi beliyoruz. Kendi eğitmenlerimizin dünyanın en nitelikli organizasyonlarına katılmalarını sağlıyoruz. 'Bizim bir sürü imkanımız var, biz neden böyle organizasyonlar yapmıyoruz' dedik. TÜYAP'ın da katkısıyla daha profesyonel bir yapıya kavuştu ve ileride uluslararası bir boyut kazanacağına inanıyorum." diye konuştu.

KURT: SPORUMUZU YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt da, bu organizasyonda bulunmalarından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Amacın spor için sporun geleceği için, gençler için olduğundan mutlu olduklarını da belirten Kurt, "Böyle bir teklif gelince kabul ettik ve bu fuarda bulunmaktan büyük onur duyduk. Biz sporumuzu tanıtmak adına bu fuarda bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Bu fuara büyük bir katılım beklemekteyiz. Ülke genelinde doping skandalları ile bir çok branşta sorunlar yaşadık. Bizim sporumuzun dopingsiz de yapılabildiğini bu fuar sayesinde, fuara gelenlere tanıtmayı ve sporumuzu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu etkinlikten dolayı TÜYAP'a ve Jimnastik Federasyonu'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Spor ve Aktif Yaşam Fuarı'nın tanıtımı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER