11 cesur yürek sahaya iniyor

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Türkiye'nin yarın Almanya ile oynayacağı maç öncesinde, "Sakat ve cezalılara rağmen finale kalmak istiyoruz" dedi.

11 cesur yürek sahaya iniyor

Basel'de maçın oynanacağı St. Jakob-Park Stadı önünde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Doğan, Almanya maçı, sakat ve cezalılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Netice itibarıyla maça 11 kişiyle çıkmacağız. 11 cesur yüreğimiz yarın sahada olacak. Eksiklerimiz var ama onlar da büyük bir motivasyon içindeler. Viyana'dan Basel'e birlikte geldik, büyük bir beraberlik havası var, heyecanla maçı bekliyorlar. Cezalı ve sakat olanlar oynayacak olan arkadaşlarını yarınki maça hazırlıyorlar. Tam birlik ve beralik havası var'' diye konuştu. Oyuncuların büyük bir başarı gösterdiklerini belirten Başkan Doğan, ''Yarın maçta ne olur bilmiyorum fakat bildiğim birşey varki o da Fatih Terim yarın formasını biraz daha fazla terletecek, gömleğinde kuru yer kalmayacak. Futbolcularımız da mücadelelerini terlerinin son damlısana kadar akıtacaklar bu yetermi bilmiyorum, yeterse bu bizim için bir bayram olar eğer yetmezse de ben maçtan sonra gidip hepsinin alınlarından öpeceğim'' diye konuştu. "DÜNYA, BU TÜRK MİLLİ TAKIMINI DAHA ÇOK SEVDİ" Federasyon Başkanı Doğan, Türk milli takımının başarısının Almanya ve Türk basınında manşetlere taşındığını ve yarınki yarıfinal mücadelesinin yılın maçı olarak yorumlandığının hatırlatılması üzerine ise şöyle dedi: ''Milletimizin sevinci ortada, futbol duygudur, gerçekten duygu yüklü olduğu zaman futbol daha çok ilgi çekiyor. Bu olduğu zaman daha çok ilgi çekiyor. Türk Milli Takımı en duygusal maçları oynadı ve duygu yüklü ekolü de bizim takımımız ortaya koydu. Dünya bu halimizle bizi çok sevdi, dünya futboluna yeni bir yüz kazandırdık. Daha duygusalız, daha sevimliyiz. Daha duygusal, hisli, ve inançlıyız. Bu da bizim asil milletimizin karakteri olsa gerek.'' Başkan Hasan Doğan, bir basın mensubunun, daha önce kurban adadığını ve kestirerek fakirlere dağıttığını hatırlatması üzerine ise şunları söyledi: ''Ethem Sancak kardeşimden İsviçre maçı sonrasında mıydı, Çek Cumhuriyeti maçından sonramı tam hatırlamıyorum bir ricada bulunmuştum. Çocuklar çok iyi gidiyor, 11 tane kurban keselim ve fakirlere dağıtalım bunlara nazar değmesin demiştim. O da bana 11'le falan olmaz bundan sonra 111, Almanya maçını da geçerlerse 1111 kurban keselim dedi. Biz de olur dedik. Eğer Almanya'yı eler de finale kalırsak 1111 kurban keserek fakirlere dağıtacağız.'' Başkan Doğan, Almanya Futbol Federasyonu ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine de, ''Taraftar birlikleri A haberleri'>UEFA ile birlikte federasyonun merkezi Almanya federasyonu ile birlikte çalışıyorlar. Biz Almanya ile finalde karşılaşmak isterdik. Netice itibariyle Türklerin ikinci takımı Almanya, Almanların ikinci takımı da Türkiye, çok dostluklar var. Bu müsabakanın Türk - Alman dostluğunu artırmasını diliyorum'' cevabını verdi. Başkan Doğan, hayalindeki finalle ilgili soruya ise kimle final oynadıklarının önemli olmadığını, finalde kendilerinin neler yapacağının daha önemli olduğunu söyledi.

MİLLİ TAKIM MÜSLÜMANLARIN SESİ

GİDİP GELDİĞİMİZ AN

HAFIZALARIMIZDAN HİÇ SİLİNMEYECEK

TIKLA, DÜNYANIN MANŞETLERİNİ GÖR...

İŞTE KIRMIZI BEYAZ VİYANA KUŞATMASI

MİLLİ TAKIMDA BÜYÜK ŞOK ! DÜNYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR ! ARAP SPİKER SEMİH İLE COŞTU - İZLE DÜNYA ÇILGIN TÜRKLERİ KONUŞUYOR BAŞBAKAN MİLLİ MAÇI YORUMLADI KUZEY IRAK’TA EN BÜYÜK TÜRKİYE SESLERİ İŞTE GAZETELERİN ZAFER MANŞETLERİ SEMİH’TEN ANLAMLI CEVAP YİNE AĞIR YARA ALDIK ! BAŞBAKAN ERDOĞAN BÖYLE SEVİNDİ - İZLE ’BU TÜRKLER KAÇ CANLI?’ SIRADA DEVLERİN RANDEVUSU VAR ESPN TELEVİZYONU 1683'Ü HATIRLADI İŞTE KARE KARE BÜYÜK FETİH EN İLGİNÇ YORUM HIRVAT TEKNİK ADAMDAN İŞTE FETHİN GOLLERİ - İZLE RÜŞTܒDEN MUHTEŞEM KURTARIŞ - İZLE BİZDEN BİRŞEY DAHA ÖĞRENDİLER - İZLE KIRMIZI BEYAZ VİYANA ÇIKARMASI - İZLE
<< Önceki Haber 11 cesur yürek sahaya iniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER