Almanya'da Süper Kupa Dortmund'un

B.Dortmund, Şampiyonlar Ligi Finali'nde kaybettiği Bayern Münih'i Almanya Süper Kupası'nda 4-2 ile geçti ve sezona kupayla başladı.

Almanya'da Süper Kupa Dortmund'un

Almanya Süper Kupa Finali'nde Bayern Münih ile karşılaşan Borussia Dortmund, rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı. Bayern Münih'in iki golünü de Arjen Robben kaydetti. Dortmund'a kupayı getiren gollerin ikisi Marco Reus, Daniel van Buyten (kendi kalesine) ve İlkay Gündoğan'dan geldi.

Signal Iduna Park'ta oynanan maça hızlı giren taraf ev sahibi Borussia Dortmund oldu. Henüz altıncı dakikada kafa vuruşuyla Tom Starke'yi avlayan Marco Reus, takımını öne geçirdi: 1-0.

Golün ardından Bayern Münih ataklarını sıklaştırdı. 10'uncu dakikada Xherdan Shakiri, Roman Weidenfeller'i geçemedi. Weidenfeller, 14'te ise yine mutlak bir pozisyonda Shakiri'ye gol izni vermedi. Robert Lewandowski, 19'da net bir pozisyondan faydalanamadı.

32'inci dakikada Mario Mandzukic, iyi yükselerek topa kafayı vurdu ama isabet kaydedemedi. Mandzukic'in 35'teki kafa vuruşu ise savunmaya takıldı. İlkay, 42'de hızlı gelişen ataktan faydalanamayınca ilk devrede başka gol olmadı: 1-0.

İkinci yarı Bayern Münih'in baskısıyla başladı. Kroos, 54'teki şutundan istediğini alamadı ama aynı dakikada Lahm'ın ortasına kafayı vuran Arjen Robben, oyuna denge getirdi: 1-1.

Borussia Dortmund'un cevabı ise gecikmedi. Orta sahada topla buluşan İlkay, sağ tarafa yöneldi ve topu içeri kesti. İlkay'ın ortası Van Buyten'e çarparak ağlarla buluşunca Dortmund tekrar öne geçti: 2-1.

Bu golden sadece 1 dakika sonra ise Borussia Dortmund farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahasının sol ön bölgesinde topla buluşan İlkay, uzak köşeye yerden muhteşem bir plase bıraktı ve skoru 3-1'e getirdi.

64'üncü dakikada Lahm, sağ kanattan bindirdi. Yerden ortasında top Robben'e geldi. Ters taraftan dönerek kaleyi yoklayan Robben, farkı tekrar 1'e endirdi: 3-2.

Maçın son bölümünde Bayern Münih, rakip kaleye yüklenirken; Borussia Dortmund, kontra fırsatı kovalayan takımdı. 80'de Thiago, Müller'i savunma arkasına çok güzel sarkıttı ama Müller'in şutu direkten dışarı gitti. 86'da orta sahada kaptırılan top sonrası Dortmund hızlı çıktı. Aubameyang, topu sürdükten sonra müsait pozisyondaki Reus'a verdi ve Reus da skoru ilan etti: 4-2.

Pep Guardiola, Bayern Münih'teki ilk resmi maçından mağlubiyetle ayrıldı.


 
 


<< Önceki Haber Almanya'da Süper Kupa Dortmund'un Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER