Aykut Kocaman: Alkışlamayacağım çünkü...

Galatasaray tebrik bekliyor, Fenerbahçe’nin hocası ‘mümkün değil’ diyor. Peki neden?

Aykut Kocaman: Alkışlamayacağım çünkü...

Galatasaray'ın 19. şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından yarınki derbi öncesi “Fenerbahçe rakibini alkışlasın” tartışmaları sürerken, sarı-lacivertlilerde başta teknik direktör Aykut Kocaman olmak üzere bütün takım bu konudan rahatsız. Fenerbahçe’nin hocası, İstanbul BŞ maçının ardından kendisine yöneltilen “Bir milat olur mu, rakibinizi alkışlayacak mısınız?” sorusuna “Böyle milat olmaz” diyerek tavrını açıkça ortaya koydu. Vatan'da yer alan habere göre bu net cevaba karşın, başta Galatasaray cephesinden olmak üzere sürekli gündeme getirilen konuyla ilgili Kocamanayrıntılı bir açıklama yaptı ve rakibi neden alkışlamayacaklarını şu sözlerle ifade etti:

"Geçen sene Kadıköy’de Galatasaray şampiyon oldu. Statta bir sürü olay çıktı. Polis biber gazı kullandı ve o hengamede eşim ve kızım da bulunuyordu. Bunlara rağmen Fatih Terim’i tebrik ettim. Galatasaray kupayı kaldırmak için çok ısrarcı davrandı. Yöneticiler, aramadık kimse bırakmadı. Bir taraftan taraftar biber gazının etkisiyle yerlerde, bir tarafta stadın dışı karışmış, polis-panzer derken bu duruma, üzüntüye saygı duyulması gerekiyordu. Terim, kupa merasiminin öncesinde koridorda ‘Buradan kupa almadan gitmem’, aldıktan sonra da ‘Demek ki neymiş, Kadıköy’de de kupa alınırmış’ diye bağırdı. Şimdi bizim acımıza saygı duymayanın biz niye sevincine saygı duyalım. Çok net bir şekilde içimden alkışlamak gelmiyor.

‘BENİ SORUMLU İLAN ETTİLER'

Terim ve yardımcıları ceza aldı, Galatasaray yönetimi bu durumdan bile beni sorumlu tutacak. Yöneticiler ve hatta başkanları, ‘Aykut Kocaman da neler yaptı’ diyor. Ben Caner’in gördüğü kırmızıdan sonra hakeme ‘Lan’dan adam atılır mı?’ dedim cezamı yedim. Kaldı ki, tepki olarak itiraz hakkımı bile kullanmadım. Bunlar benim yakın zamanda yaşadıklarım.

‘SULU DERBİ UNUTULMADI’

Ya 2007’deki derbiyi yaşayan futbolcularım? O günü yaşayan futbolcular bir konuşsun. Hâlâ aynı tazelikte o maçı anlatırlar. Şimdi gündeme geliyor, zamanında çabuk unutulmuştu. Bırakın alkışı biz saygıyı atılan sularla gördük. Her oyuncum Galatasaray’daki arkadaşını aramakta tebrik etmekte özgürdür. Zaten bu tebriği yaptılar da. Bu konuda kimseyi yönlendirmem, ama bu alkışın üzerine çok fazla gidildi.”
<< Önceki Haber Aykut Kocaman: Alkışlamayacağım çünkü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER