Aykut Kocaman'ın müthiş geri dönüşü

Fenerbahçe'nin başına geçtiği günden beri eleştiri yağmuruna tutulan Aykut Kocaman takımını adeta uçurdu.

Aykut Kocaman'ın müthiş geri dönüşü

Kimi Fenerbahçe taraftarı bile üç kulvarda ilerleyen takımından memnun değil. Ligde ikinci, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek, Türkiye Kupası'nda yarı finalde yoluna devam eden sarı lacivertlilerin sezonu üç kupayla tamamlama ihtimali yüksek. Ancak buna rağmen teknik direktör Aykut Kocaman eleştiriliyor. Ancak istatistikler hedefteki hocanın Avrupa'nın zirvesindeki teknik adamlarla yarıştığını gösteriyor. İstatistikler, Kocaman'ın doğru yolda olduğunu göstermeye devam ediyor.

RAKAMLAR "DOĞRU YOLDA" DİYOR

Kocaman, Antalyaspor karşısında ligde takımının başında 100. maçına çıktı. "Dalya" derken geride kalan maçlarda 63 galibiyet alarak yüzde 63'lük bir galibiyet oranı yakalamayı başardı.

Kocaman'ın tutturduğu bu oran belki tek başına büyük bir şey ifade etmiyor ama Avrupa'nın en iyi 10 teknik adamı olarak nitelendirilen isimlere bakıldığında, Aykut Kocaman'ın ne kadar büyük bir iş yaptığı da ortaya çıkıyor. Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve şampiyonlar ligi'nde zafere ulaşan eski Beşiktaş, yeni İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque'nin galibiyet oranı yüzde 58.3.

FERGUSON'U BİLE GERİDE BIRAKTI

Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı'nda da görev yapan Guus Hiddink'in yüzde 57.7. Chelsea patronu Rafael Benitez'in yüzde 54.3. Lippi, Trapattoni ve Capello gibi İtalyan futbolunun ağır hocaları yüzde 50'lerde dolaşıyor. Hatta Sir Alex Ferguson'un bile oranı yüzde 57.5. 70'leri gören tek teknik adam Pep Guardiola. Bu açıdan bakıldığında Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'si son 3 yılda çok büyük işler yapıyor.

<< Önceki Haber Aykut Kocaman'ın müthiş geri dönüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER