Aysal'dan Fatih Terim'e çok net çağrı

Ünal Aysal, Fatih Terim'in durumuna ilişkin önemli bir çağrıda ve hatırlatmada bulundu.

Aysal'dan Fatih Terim'e çok net çağrı

Ünal Aysal: “Fatih hoca da dahil hiçbir teknik direktör, bu iki büyük futbol organizasyonunu beraber götüremez. Milli Takımı mı Galatasaray’ı mı istediğini bugünden açıklaması etik olur. Çünkü bu kurumlar planlamalarını şahıslara göre yapmaz”.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu ile imzaladığı sözleşmeyle, 4 maçlığına Milli Takımlar’ın başına geçti. 3’üncü kez Ay-Yıldızlı görevi devraldı. TFF’de ise Terim’in 4maçla bu işi yarım bırakmayacağı görüşü hakim. Ancak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kesinlikle ‘iki takımlı sisteme’ razı değil. Bugün Gazetesi'ne konuşan Aysal önemli açıklamalarda bulundu. 

‘ALTERNATİF DÜŞÜNMEDİK’

Bir federasyon yöneticisi ile yaptığımız görüşmede, başından beri Fatih Terim’i düşündüklerini ve başka alternatifleri hiçbir zaman masaya yatırmadıklarını belirtti. “Zaten Terim ile başkanımız Demirören’in evinde yapılan görüşmede iş bitmişti. Biz kendi açımızdan kararımızı vermiştik. Bu nedenle 4 maça da ‘Evet’ dedik.

EKİP YETİŞTİRMEK İSTİYOR

Aynı yönetici çok önemli bir detayı da dile getirdi. Fatih Terim’in Türk futbolunda mihenk taşı olduğunu vurgulayıp, “Hocamız, arkasından gelecek ekibi yetiştirmek istiyor. Sadece Brezilya’daki dünya şampiyonasını değil, sonrasındaki turnuvaları da planlıyor. Tüm bunlar 4 maçta olacak iş değil. Bunu hocamız da biz de biliyoruz. Hocanın, sezon sonu Galatasaray ile bitecek olan sözleşmesini nasıl yapacağı, detayının ne olacağı önemli. Bizden yana sorun yok” dedi. Terim’den ‘Devam ediyoruz’ mesajı geldiği anda sözleşmenin uzun vadeli hale döneceğinin sinyalini açıkça verdi.

‘BİZİM ENDİŞEMİZ YOK’

Ancak işler tamda bu noktada karışıyor. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, söz konusu bu ihtimalle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. “Hocaya, sadece mayısa kadar olan dönemdeki resmi maçlar ve de ücret almadan yönetmeyi kabul etmesi için izin verilmiştir” dedi. “Terim milli takım ile devam ederse ne olur” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Bakıp göreceğiz. Bizim Galatasaray olarak bir endişemiz yok. Her ihtimale hazırlıklı olmak yönetimlerin görevidir.”

‘HEDEFLERİMİZ ÖNEMLİ‘

Aysal, iki takım çalıştırmanın zorluğunu şöyle savundu: “Fatih hoca da dahil hiçbir teknik direktör, bu iki büyük futbol organizasyonu beraber götüremez. Mevsim sonunda hocanın, Milli Takımı mı yoksa Galatasaray’ı mı istediğini çok net bugünden açıklaması hem etik hem faydalı olur. Bu kurumlar planlamalarını şahıslara göre değil, kendi hedeflerine göre yapmalıdır.”“

<< Önceki Haber Aysal'dan Fatih Terim'e çok net çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER