Aziz Yıldırım'dan TFF'ye sert sözler

Aziz Yıldırım merakla beklenen konuşmasını yaptı...

Aziz Yıldırım'dan TFF'ye sert sözler

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Fenerbahçe'yi hiç bir zaman siyasete bulaştırmadım, camiayı şahsi çıkarlarım için kullanmadım. 

Ölene kadar mücadelemi sürdüreceğim. 

İki yıldır Trabzonspor kin gütme politikası yürütüyor. Yeni gelen Trabzonspor başkanı agresif bir tutum sürdürüyor. Biz kendisine agresif olmamasını tavsiye ediyoruz...

Ben bu gün burada Fenerbahçe Futbol AŞ Başkanı olarak konuşuyorum. Bütün mesele Aziz Yıldırım gitsin. Ama Aziz Yıldırım'ı siz gönderemezsiniz. Aziz Yıldırım ancak Genel Kurul kararıyla gidebilir.

Biz yargıya güvenemeyecek miyiz? Yapanlar benim şahsıma değil Fenerbahçe'ye yanlış yapıyorlar. O zaman her şeye Genel Kurul yerine mahkemeler karar versin.

Fenerbahçe ile oynuyorlar ama buna izin vermeyeceğiz.

UEFA Konusuna gelince....

Biz batıda demokrasi olduğunu biliyorduk ama hazırlanan müfettiş raporunda bunun olmadığını gördük dedim. Tamamen Türkiye'deki özel mahkemenin kararından alıntı yapmışlar.

UEFA şahıslarla - kulüpleri birbirinden ayırmıştır. Şahıslara ceza verilmemiş, kulüplere ceza verilmiştir. 3 Temmuz olayı UEFA'da da devam ediyor. Bizim suçsuz olduğumuza inanmak istemiyorlar. "Benim suçlu olduğuma dair bir tane tape getirin" dedim, bunu da yapamadılar.

UEFA yetkilileri kendileri üzerinde Türkiye'den baskılar olduğunu söylüyorlar. Federasyon olaylara sahip değil, aldıkları kararların arkasında da duramadılar. Verdiğimiz evrakları UEFA'ya götürmediler.

Hep paradan bahsediliyor. Mesela Emenike olayı. Peki nerede sözü edilen çanta? 

Türkiye Futbol Federasyonu ben seni seviyorum veya sevmiyorum anlayışıyla ceza veremez. Böyle bir şike davası olmaz, bu bir operasyondur. 

Burada sadece Fenerbahçe değil Türk sporu yargılanıyor. Bu yapılırken de oradaki lobiciliği Türkiye'den olanlar var. 

Tahkimde de en iyi savunmayı yapacağız. Oraya gerekli olan bütün şahitleri götürüp bu davanın lehimize sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız.

Biz şike yapmadık. Türkiye'de en temiziz diyen kulüpten daha temiz olduğumuzu tekrar tekrar söylüyorum. Bunu ezbere söylemiyorum. Ancak diğerlerinin hiçbirinin bunu söyleyecek cesareti yoktur.

UEFA'da dava var Şenes Erzik konuşmuyor, sayın Yıldırım Demirören de konuşmuyor. Peki kim konuşacak? Federasyon İnfantino'nun kendilerine verdiği sözle ilgili neden açıklama yapmıyor?

Erzik ve Demirören kamuoyunun önüne çıkıp açıklama yapmalılar. Burada yargılanan sadece biz değiliz. Stau Bükreş'in para verdiği belli ama onlara ceza bile verilmiyor. Birisi de çıkıp bunu hiç dile getirmiyor...

Bu organize iş UEFA'da ve Türkiye'deki yargıda devam ediyor...

Tek dileğim Fenerbahçe'nin haklılığının ispatlanmasıdır.

Tahkimden çok umutluyuz, UEFA gerçekten çok sıkışacak. Kişilerle kurumlar ayrıldığı anda UEFA'nın kuralları çatırdar..



























<< Önceki Haber Aziz Yıldırım'dan TFF'ye sert sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER