Belçika uzatmalarda güldü

Belçika, 2014 Dünya Kupası ikinci turunda normal süresi 0-0 biten maçın uzatma dakikalarında ABD'yi 2-1'lik skorla mağlup ederek çeyrek finale yükselen taraf oldu. Belçika'nın çeyrek finaldeki rakibi Arjantin...

Belçika uzatmalarda güldü

Fonte Nova Arena'da oynanan mücadele hızlı başladı. Karşılaşmanın henüz 40. saniyesinde kaleci ile karşı karşıya kalan Origi golü atamadı. Normal sürede her iki taraf  oyuncuları da  takımlarını öne geçirecek golü bulamadı.

GOLLER UZATMALARDA GELDİ

Uzatmaların henüz 3. dakikasında sahneye De Gruyne çıktı ve Belçika'yı 1-0 öne geçirdi. Bu golden 12 dakika sonra bir gol de uzatmalarda oyuna dahil olan Lukaku'dan geldi. ABD'nin tek golü ise 106. dakikada Green'den geldi.

MAÇIN YILDIZI TIM HOWARD

Karşılaşmanın yıldızı tartışmasız ABD kalecisi Tim Howard’dı. Belçika'nın sayısız atağını kesen tecrübeli eldiven, yüzde 100'lük birçok golü engelleyerek  karşılaşmaya damga vuran isim oldu.

FAVELALARDAKİ ÇOCUKLARI KURTARIN

 Karşılaşmanın 15’inci dakikasında sahaya üzerinde "süperman" tişörtü bulunan bir taraftar girdi. Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nı protesto eden taraftarın tişörtünde "Favelalar'daki çocukları kurtarın" ifadeleri yer alıyordu.Uzun bir süre müdehale edilmeyen taraftar, yarı sahada bir tur attıktan sonra Eden Hazard ile tokalaştı. Güvenlik görevlileri ancak bu olay sonrası müdehalede bulunarak taraftarı sahadan çıkarttı.

Stat: Arena Fonte Nova
Hakemler: Djamel Haimoudi, Redouane Achik, Abdelhak Etchiali, Norbert Hauata
Belçika: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Daniel Van Buyten, Thomas Vermaelen, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Dries Mertens (Dk. 60 Kevin Mirallas), Eden Hazard (Dk. Nacer Chadi), Kevin De Bruyne, Divock Origi (Dk. 91 Romelu Lukaku)
ABD: Tim Howard, Omar Gonzalez, Fabian Johnson, Matt Besler, DaMarcus Beasley, Kyle Beckerman, Graham Zusi (Dk. 72 Chris Wondolowski), Michael Bradley, Jermaine Jones (Dk. 32 Deandre Yedlin), Brad Davis, Clint Dempsey, Alejandro Bedoya (Dk. 105+2 Julian Green)
Goller: Dk. 93 Kevin de Bruyne, Dk. Romelu Lukaku (Belçika), Dk. 107 Julian Green (ABD)
Sarı Kartlar: Dk. 18 Geoff Cameron (ABD), Dk. 42 Vincent Kompany (Belçika)

<< Önceki Haber Belçika uzatmalarda güldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER