Demba Ba'yı Beşiktaş'a getiren ezan sesi!

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Demba ba, transferine ilişkin çok çarpıcı bir bilgi verdi..

Demba Ba'yı Beşiktaş'a getiren ezan sesi!

İngiliz Chelsea’den 6 milyon Euro bonservisle alınan Demba Ba, Beşiktaş’ta forma giymenin büyük mutluluk olduğunu söyledi. Beşiktaş'a transferi aşamasında fazla düşünmeden karar verdiğini belirten Senegalli forvet, İstanbul’da her sabah ezan sesiyle uyanabildiğini ve bunun kendisi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Müslüman futbolcu, sosyal medya hesaplarından Arapça, İngilizce ve Fransızca olarak sabah ezanında geçen Namaz uykudan hayırlıdır’ (Essalatü hayrun minen nevm) videosunu da paylaşmıştı.

BJK TV’ye dün röportaj veren Demba Ba’nın ağırlıklı gündemi, Şampiyonlar Ligi play-off’unda, 0-0’ın rövanşında çarşamba günü oynayacakları Arsenal maçıydı. Tur umutlarının devam ettiğini vurgulayan 29 yaşındaki yetenek, “Gruplarda boy gösterebilme adına elimizden geleni ortaya koyacağız. Olimpiyat Stadı’ndaki performansımız, onları endişelendirdi. Ciddi tribün destekleri olacak; ancak biz de kendimizi kanıtladık.” dedi. Deplasmandaki müsabakaya kalabalık bir taraftar topluluğunun geleceğini düşünen Fransa doğumlu kabiliyet, “Eminim Londra’da, Arsenallilerden daha fazla gürültü çıkaracaklar. Tüm arkadaşlarımla birlikte formamızı sırılsıklam edene kadar mücadele edeceğiz. Bir hayali gerçekleştirmeye gideceğiz. Çünkü çok ciddi sebeplerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Demba Ba, ilk karşılaşmanın ilk saniyelerinde, santradan yaptığı vuruşa bir kez daha değindi: “Polonyalı file bekçisi Wojciech Szczesny ile ilgili analizim yoktu. Tamamen doğaçlama gelişti. Necip kalecinin önde olduğunu iletti. ‘Göze hitap etsin’ fikriyle değil, ‘gol olsun’ diye şutumu çektim; ama olmadı. Burada özgüvenim çok gelişti.” Geldiği günden bu yana kulüpteki çalışanlar da dahil olmak üzere herkesle iyi ilişkiler geliştirdiğini aktaran Ba, şöyle devam etti: “Seyircilerin tutkusunu biliyordum. İmzayı atmadan onların Türkiye’deki en iyi kitle olduğunu duymuştum. Şaşırmıyorum; ama etkileniyorum. Ateşli tavırlarına karşılık vermek için çalışıyorum. Yazdıklarının çoğunu anlamıyorum. İngilizce yorumları takip edebiliyorum. En kısa sürede Türkçe konusunda yol alacağım. Kerim Frei de biraz Fransızca konuşuyor, oradan kurtarıyorum.”

Ülkemizdeki yemeklerin tadını beğenen başarılı golcü, küçükken kendisine yakıştırılan tabirleri de anlattı: “Paris’teki mahallemizde ‘badem’ ve ‘dem’ derlerdi.” Chelsea’deki en iyi dostlarından birinin İngiliz Frank Lampard olduğunu bildiren Kartal’ın hücumcusu, “Bizden bir önceki nesil olmasına rağmen iletişimiyle saha dışında da çok yardımı dokunuyordu. Belçikalı Edin Hazard gibi yakın bir diyaloğum yoktu ancak bana katkısı fazlaydı. Burada da Oğuzhan’a fazlasıyla hayranlık duyuyorum. Klas bir oyuncu.” Ba, ileri uçta birlikte ter döktüğü Mustafa Pektemek’i de övdü: “Harika bir insan. Onunla yeşil zeminde mükemmel bir dayanışma oluşturduk. Her an, her dakika dikkatli. Birinin hatasında onları motive etme gayretinde.”

<< Önceki Haber Demba Ba'yı Beşiktaş'a getiren ezan sesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER