Dünya Kupası sonrası istifa depremi

Brezilya'da 2 maçta yenilen 10 gol ve dünya dördüncülüğü Scolari'nin başını yedi..

Dünya Kupası sonrası istifa depremi

FIFA 2014 Dünya Kupası'na hem ev sahibi hem de en büyük favori olarak başlayan Brezilya, turnuvayı 4. sırada tamamlarken 2 maçta yediği 10 golle de tarihe geçti. Bu sonuç ise teknik direktör Luiz Felipe Scolari'yi sözleşmesi devam etmesine rağmen görevinden ayrılmasına sebep oldu.

Brezilyalı teknik adam Felipe Scolari, Dünya Kupası'nın bitmesinin ardından istifasını verdi. Brezilya'ya 2002 yılında Güney Kore - Japonya ortaklığında şampiyonluk yaşatan Luiz Felipe Scolari, 2014 Dünya Kupası'nda aldığı kötü sonuçların ardından istifasını verdi.

Geçtiğimiz günlerde de Brezilyalı kaleci Julio Cesar ile takımda en çok tepki çeken oyunculardan biri olan Fred, milli takım kariyerine nokta koyduğunu açıklamıştı.

Scolari'nin yerine takımın başına kimin geleceği ise Brezilya'da en çok konuşulan gündem oldu. Takımın başına geçmesi düşünülen isimler arasında Sao Paulo'nun teknik patronu Muricy Ramalho ve Brezilya U-20 Milli Takımı'nın teknik direktörü Alexandre Gallo yer alıyor.

BREZİLYA, 12 HAZİRAN'DAKİ AÇILIŞ MAÇINDA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

20. düzenlenen FIFA 2014 Dünya Kupası'nda mutlu sona Almanya ulaşırken, turnuvaya aldığı 7-1'lik Almanya yenilgisiyle de Breziya damgasını vurdu.

Brezilya, evinde düzenlenen Dünya Kupası'nda A Grubu'nda Hırvatistan, Meksika ve Kamerun'la mücadele ederken, ilk maçta Hırvatistan karşısında zorlandığı dakikalarda hakemin hatalı bir penaltı kararıyla rahatlamış ve maçı 3-1 kazanarak grup maçlarına galibiyetle başlamış oldu.

Turnuvadaki 7 maçın yedisini de oynayan ve yarı final ile 3 - 4 maçında yediği 10 gol ve attığı 1 golle büyük hayal kırıklığına neden olan Brezilya, 7 maçta 11 gol atarken, kalesinde ise 14 gol gördü. Brezilya 7 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve biri seri penaltılar sonucu olmak üzere ise 3 kez mağlup oldu.

Brezilya'da teknik direktör Luiz Felipe Scolari ile iplerin kopmasına ise 2 maçta (Almanya: 7-1, Hollanda: 3-0) yediği 10 gol oldu. Brezilya, yarı finalde Almanya'ya 7-1 yenilmiş ardından da Hollanda'ya üçüncülük maçında 3-0 boyun eğmişti.

CİHAN

<< Önceki Haber Dünya Kupası sonrası istifa depremi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER