Ersun Yanal'ın operasyon sırrı ortaya çıktı

Ersun Yanal'ın Galatasaray derbisi öncesi yaşadığı operasyon ile ilgili ortaya ilginç bilgiler çıktı.

Ersun Yanal'ın operasyon sırrı ortaya çıktı

Ersun Yanal’ın geçirdiği operasyonla ilgili sır gibi saklanan detaylar ortaya çıktı.

Gazete Vatan'da yer alan hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre gelişmeler bilinenden farklı şekilde seyretti. Yanal’a anjiyo yapan doktorlar 2 damarda problem tespit etti ve by-pass yapılmasını tavsiye etti. Ancak “Ne olursa olsun G.Saray derbisinde sahaya çıkacağım” diyen deneyimli hoca, 40 günlük yatak istirahati gerektiren bu operasyona sıcak bakmadı.

Bunun üzerine ünlü kardiyolog Prof. Dr. Bingür Sönmez’in de verdiği onayla başka bir yöntem denendi. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Servet Öztürk, problemli 2 damara tek seferde 6 stent taktı. Ki genelde bir seferde bu kadar çok stent takılması uygun bulunmuyor.

Aynı hastane kaynakları, takılan bu 6 stent sayesinde Ersun Yanal’ın sezon sonuna kadar hayati bir riski bulunmadığını ama bu süre zarfında sağlığına çok dikkat etmesi gerektiğini de vurguluyor. 

Fakat sezon biter bitmez, mayısta Yanal’a yine anjiyo yapılacak ve büyük ihtimalle by-pass operasyonu o tarihlerde gerçekleştirilecek. 

-UZMAN YORUMU-

Prof. Dr. Ömer Kazım: ‘Sahaya çıkmaması tavsiye edilmişti’

"Rutin uyguladığımız bir şey değil. Doktoru öyle uygun görmüş olabilir ama 2 damara 6 stent takılması fazla. Genel olarak hekimler tarafından bu yöntem çok fazla uygulanmaz. Ancak doktorunun sahaya çıkmama tavsiyesi yaptığını biliyorum. Stent ne kadar çoksa sorun da o kadar çok olabilir. Sağlık sorunu tekrar olmaz diye bir şey yok.”

<< Önceki Haber Ersun Yanal'ın operasyon sırrı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER