Ersun Yanal'ın yeni sezon planı ortaya çıktı

Teknik Direktör Ersun Yanal, F.Bahçe takımını gençleştirmenin 3-5 yıllık bir süreç olduğunu söyledi, “Takımın performansına bakmak gerek. Kim ne kadar koşmuş, ne kadar süre almış, nasıl işler başarmış bunlar önemli. Bu takım yaşlı deyip sil baştan yapamazsınız” dedi

Ersun Yanal'ın yeni sezon planı ortaya çıktı

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ersun Yanal’ın geleceği belirsizliğini korurken, deneyimli hoca bu durumu kesinlike sorun etmediğini, yeni sezona dair planlarını kesintisiz sürdürdüğünü ifade etti.

Yanal, sarı-lacivertli takımın başına gelmeden önce de benzer bir sürecin yaşandığına dikkat çekerek, “Bu konuda son kararı elbette başkanımız Aziz Yıldırım verecek. Ancak başkanın öncelikleri şu an çok farklı. Önce Aziz beyin problemleri halledilsin. Bizim aramızda sıkıntıyaşanmaz. Her gün birşey yazılıp çiziliyor. Elbette hepsine yanıt veremem” diye konuştu.

Gelecek sezon da Fenerbahçe’de çalışacakmış gibi hazırlık yaptığını belirten deneyimli teknik adam, “Çok zor bir süreçten başarı ile çıktık. Sonuçlar ortada. Tüm oyuncularımın verdiği katkı önemli. Sanki Fenerbahçe tanımadığım bir takım. İhtiyaçlar belli. Hangi mevkilere takviye lazım biliyoruz. Eğer yola birlikte devam edeceksek, zamanı gelince başkanımız ile oturur konuşuruz” dedi.

Yabancı bilmecesi

Doğru bir transfer politikası izleyebilmek için Süper Lig’deki yabancı kontenjanının netleşmesi gerektiğinin altını çizen Ersun Yanal, “Yeni sezonda nasıl bir uygulama olacak kimse bilmiyor. Kural değişecek mi, aynen devam edecek mi bunu görmemiz lazım. Hangi futbolcudan nasıl faydalanacağımızı, nasıl bir takım oluşturacağımızı ancak kurşabiliriz. Bu sezon sadece biz değil tüm takımlar sıkıntı çekti. Açıkcası bir oyuncuyu hem hazır tutmak, hem de git bu hafta tribünde bekle demek kolay değil” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin yaşlı bir takım olduğu ve revizyona ihtiyaç duyulduğu şeklindeki yorumlara katılmadığını belirten Yanal şöyle devam etti:

“Yaşlı denen takımın performansına bakmak gerek. Kim ne kadar koşmuş, ne kadar süre almış, nasıl işler başarmış bunlar önemli. Bu takım yaşlı deyip sil baştan yapamazsınız. Gençleştirme dediğiniz olay 3-5 yıllık bir süreci gerektirir. Kendi içinde bir dönüşüm demektir. Bakın İngiltere, İtalya liglerine. İtalya’da yaş ortalaması 30, İngiltere’de 29. Bu tarz hesapları konuşurken deneyimi göz ardı edemezsiniz.” 
<< Önceki Haber Ersun Yanal'ın yeni sezon planı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER