Fatih Terim'den Schalke maçı öncesi uyarı ve ince sitem

Fatih Terim, "Schalke 04 ile belki de son yıllardaki en zor maçımızı oynayacağız" dedi ve Schalke'nin çantada keklik görülmesini kötülük olarak değerlendirdi

Fatih Terim'den Schalke maçı öncesi uyarı ve ince sitem

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kura çekiminden bugüne kadar hem Alman hem de Türk basınında iki takımı değerlendiren birçok röportaj ve analiz okuduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Bugün özellikle Galatasaray taraftarlarına buradan sesleniyorum. Schalke 04 grubunda hiç yenilmemiş bir takım. Schalke 04'ü öyle bir hale getirdik ki Galatasaray yarın çıkacak, hayatında hiç oynamadığı kadar kolay bir maç oynayacak... Bu bize yapılan bir iyilik değil, bu bize yapılan bir kötülük. Doğrusu bu değil çünkü. Belki de son yıllardaki en zor maçımızı oynayacağız. '7-8 eksiklikleri var' deniyor. Bir türlü biz bunları bulamıyoruz. Hayatımız teknik analizlerle geçiyor. Bu 7-8 eksiği hiç bulamadık. O zaman da bizim de şöyle yapmamız lazım; Baros'u kaybettik, Ujfalusi sezon başından beri oynamıyor, çok önemli bir eksiklik bizim için. Elmander'in sakatlığını unutmamak lazım. Eboue, Fildişi Sahili'nden çok kötü geldi... Bunlar ülke takımlarına yapılan iyilikler değil. Onun için takımları doğru ifade etmek lazım."

-''Önemli oyuncularımıza, iki önemli oyuncu daha katıldı''-

Sneijder'in 3-4 ay oynamadığını, Drogba'nın da 2 ay maç yapmadığını, dolayısıyla bu oyuncuların bazı eksikliklerinin olduğunu vurgulayan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Burada başka bir algı da var. 'Nasılsa Drogba ve Sneijder geldi, turları rahat rahat geçeriz'. Zaten bizim önemli oyuncularımız vardı, bunlara iki önemli oyuncu daha katıldı. Muhakkak ki çok önemli faydaları olacaktır. Ancak şu geçiş döneminde alabileceğimiz en iyi performansı nasıl alabiliriz düşüncesiyle, hareket ediyoruz. Drogba'yı son maçta 30 dakika soktuk. Burada asıl soru; Drogba önce mi başlayacak, yoksa sonra mı dahil olacak? Ona da yarın karar vereceğiz.'' 

-''Şu an istenilen bütün baremlere ulaştığımız gözüküyor''-

Fatih Terim, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın ''Gruptan çıkamazsak başarısız oluruz'' şeklindeki sözleri hatırlatılarak, kendisi için başarısızlığın ne olduğunun sorulması üzerine, şunları kaydetti: 

''Sadece sayın başkanımız değil, bazı yönetici arkadaşlarımız da gruptan çıkamamamızın başarısızlık olacağını söylediler. Neyse Allah'a şükür oraları atlattık. Ama bizim için de son 16'ya kalmamak başarısızlıktı. Kaybedilen her maç, kaybedilen her kupa benim için başarısızlıktır."

-''Herkese dikkat etmemiz gereken bir maç''-

Fatih Terim, Schalke 04'te kimin oynayıp, oynamayacağını bilmediğini, ancak takımlarında Johan Elmander'in karşılaşmada forma giyemeyeceğini anlatarak, ''Önemli oyuncuları var, bunların başında Farfan geliyor. Draxler iyi bir oyuncu. Yeni aldıkları Bastos zaten iyi bir oyuncuydu. Yani Arsenal'in grubundan mağlubiyetsiz çıkma başarısını gösteren bir takımın zaten tüm oyuncuları çok önemli. Herkese dikkat etmemiz gereken bir maç'' diye konuştu. 

AA

<< Önceki Haber Fatih Terim'den Schalke maçı öncesi uyarı ve ince sitem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER