Fatih World Cup 4’te şampiyon İngiltere

Fatih Üniversitesi ‘Fatih World Cup 4’ futbol turnuvasında İngiltere şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Fatih World Cup 4’te şampiyon İngiltere

Fatih Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ‘Fatih World Cup 4’ futbol turnuvasında İngiltere şampiyonluk kupasının sahibi oldu. 

 Spor ve iş dünyasından birçok kişinin yer aldığı törene Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morine, Beşiktaş Eski Başkanı Serdar Bilgili, İşadamı İhsan Kalkavan, eski futbolculardan Mert Korkmaz, Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol gibi isimler katıldı. Görkemli bir organizasyonun yapıldığı törende ateş gösterileri ise büyük beğeni topladı.  

Dünyanın 114 farklı ülkesinden 1556 uluslararası öğrencisi bulunan Fatih Üniversitesi, Fatih World Cup Futbol Turnuvasının bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdi.  24 ülke takımının katılımı ile yapılan mini dünya turnuvasının şampiyonu ise finalde Mali’yi yenen İngiltere oldu. Çeşitli görsel şovların yapıldığı kupa törenine spor ve iş dünyasından çeşitli isimler katıldı. 

Organizasyon ‘Spor Basını Vefa Ödülü’ne geçtiğimiz aylarda vefat eden Spor Muhabiri Hacı Hasdemir layık görüldü. Ödülü alan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış, “Bu ödülü almak içimi acıtıyor. Çok merhametli ve iyi bir insandı. 1996 yılından bu yana çalıştığım Hacı kardeşimi bütün basın camiası hep çok güzel hatırlayacak.” dedi. 

“BAŞARIYA GİDEN YOL PAYLAŞMAKTAN GEÇER"

Törende konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, futbolun birlikte hareket gerektiren spor olduğuna değindi. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ziyareti sırasında yaşadığı bir anıyı da paylaşan Rektör Tekalan şöyle konuştu: “Hayatın her alanında paylaşım gereklidir. Futbolda bu daha geçerli bir kuraldır. Turgut Özal’ı ziyarete gitmiştik. O sırada Rahmetli Özal Bandırma Sporlu futbolcuları kabul etmişti. Futbolun 90 dakika boyunca 22 futbolcuyla oynandığını ve her futbolcuya 4 dakika düştüğünü söyledikten sonra, “Bizim futbolcularımız topu ayağında çok tutuyorlar” dedi ve başarı için paslaşmak gerektiğine değindi. Hakikaten öyle, başarıya giden her yolda paslaşmak ve birlikte hareket etmek esastır.” 

Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morine ise Fatih Üniversitesinde gördüğü manzaranın çok kültürlü bir dünya üniversitesi manzarası olduğunu ifade etti. İşadamı İhsan Kalkavan da böylesine renkli ve büyük bir organizasyonda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Fatih World Cup 4 Futbol Turnuvası Kupa Töreninde çok renkli anlar da yaşandı. Sahneye çıkan ‘Fire Storm’ grubu yaptıkları mükemmel ateş şovu performansları ile seyircilerden büyük alkış topladı. Program eski futbolcu ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmelerinin ardından sona erdi.

<< Önceki Haber Fatih World Cup 4’te şampiyon İngiltere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER