'Fenerbahçe, Galatasaray'a resmen tokat attı'

Hıncal Uluç'tan çok konuşulacak açıklamalar...

'Fenerbahçe, Galatasaray'a resmen tokat attı'

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 6+0+4 şeklinde yabancı sınırlaması kararı hakkında spor yazarı Hıncal Uluç çarpıcı açıklamalar yaptı. Uluç, TFF'nin kararına bir yıl sonra itiraz edilmesini eleştirirken, Fenerbahçe ile Galatasaray transfer politikası hakkında da konuştu. Hıncal Uluç'un Alper Potuk transferiyle ilgili olarak "Galatasaray'ın bu seneki transferdeki en büyük fiyaskosu, Alper Potuk'u Fenerbahçe'ye kaptırmasıdır. Resmen tokat attı Fenerbahçe, Galatasaray'a Alper olayında" sözleri dikkat çekti.

İşte Hıncal Uluç'un açıklamalarından satır başları...

"FEDERASYONUN KARARI DOĞRU"

"Federasyonun kararı doğru... Usül olarak doğru... 6+0+4 kararı geçen sene alındı. Kulüpler itiraz etmedi, medyadan ses çıkmadı, kimse bir şey demedi ve bu karar alındı. Şimdi tam alınan karar yürürlüğe girecek, 17 kulüp itiraz ediyor, bir takım medya itiraz ediyor. Böyle şey olmaz! Bu itirazların hepsi bu karar alındığı zaman yapılır. Geçmiş ola... Yöneticilerimiz evvela sporun yönetmeliklerini bilecekler. Keyfi karar yok."

"APTALCA KARAR ALINIRKEN SES ÇIKMIYOR"

"Usülde bu ama esasta karşı çıkan Galatasaray ve Gençlerbirliği yüzde yüz haklılar. On yabancıya para vereceksin, dört tanesi tribünde oturacak. 60. dakikada yabancılardan biri sakatlanacak, senin dört tane daha yabancın olduğu halde o yabancılar sahaya giremeyecek! Yabancı ile yabancıyı değiştirmek istiyorsan, altı yabancı hakkını maçın başında kullanmayacaksın; sahaya dört ya da beş yabancı ile çıkacaksın ki bir tane kenarda oturtabileceksin. Bu kadar aptalca bir karar olmaz. Ama bu aptalca karar alınırken kimsenin sesi çıkmıyor."

"ŞU DAVALAR OLMASA FENERBAHÇE..."

"Aslında Fenerbahçe de şu davalar olmasa bu 17 kulübün en başında olacaktı. Aziz Yıldırım, federasyonu değiştirmek için Ankaralara gidecekti. Adımı bildiğim gibi biliyorum. Ama Fenerbahçe şu anda sıkıntıda, hem de maddi manevi sıkıntıda... Galatasaray'ın aldığı ve alabileceği yabancıların karşısına aynı ölçüde yabancı koyacak gücü yok. 'Ben alamıyorsam onlar da almasın' diye birdenbire yabancı kısıtlamasına en karşı olan kulüp oldu. Fenerbahçe oldum olası politikasını transfer üzerine kurmuştur. Çocukluğumdan beri böyleydi Fenerbahçe... Parlak transferlerin takımı... Ama son yıllarda içine düştükleri maddi ve manevi kriz saf değiştirmelerine yol açtı. Mesela Drogba ve Sneijder'in transfer edilmesiyle Galatasaray'dan adeta tokat yemiş olan Aziz Yıldırım, 'Ben bir daha tokatlanmayayım' diyor. Bunun yolu ne; yabancı transferinin yolunu kesmek. İşin esası bu... Esasta Ünal Aysal, İlhan Cavcav ve 17 kulüp çok haklı olmasına karşın, atı alan Üsküdar'ı geçmiş!"

"FENERBAHÇE, GALATASARAY'A TOKAT ATTI"

"Galatasaray'ın bu seneki transferdeki en büyük fiyaskosu, Alper Potuk'u Fenerbahçe'ye kaptırmasıdır. Resmen tokat attı Fenerbahçe Galatasaray'a Alper olayında... Çünkü o transfer tam bitmek üzereyken Galatasaray'ın aklı Alper de değil Melo'daydı! Hala Melo demeçleri, hala Melo'nun peşine adam göndermeler, hala Melo ile uğraşmalar. Fenerbahçe de Alper'e 'Gidersen Melo'nun arkasında bekleyeceksin' dedi. Bu kadar yanlış nasıl yapılır?"

"NE İŞİ VAR GALATASARAY'DA?"

Wellington hiç ahım şahım bir adam değil. Ne işi var Galatasaray'da ya... Böyle bir adam için Alper'i kaçırdılar! Şimdi yerli oyuncu olarak kovmaktan beter ettikleri Engin Baytar ile geri anlaştılar! Bakıyorum hala yabancı transferindeler... Çünkü yabancı transfer Bülent Tulun kardeşime çok cazip geliyor, 'Ben gittim, ben aldım, ben getirdim' diye havasını atıyor, yabancı transfer Bülent Tulun'un emrinden çıkmayan Ünal Aysal'ın çok işine gidiyor; 'Çilek aldım, çilek aldım' diye... Manav dükkânına döndü Galatasaray! Ondan sonra takım başarısız olursa; 'Fatih kötü' diyecekler. Ya o kadar açık ki tezgah! Bir yanda İnan Kıraç bir yanda Bülent Tulun, Galatasaray'ı yönetiyorlar ikisinin de öndeki adamı Ünal Aysal!.."
<< Önceki Haber 'Fenerbahçe, Galatasaray'a resmen tokat attı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER