Fenerbahçe Galatasaray'ı geride bıraktı

Transferde Galatasaray'ın ağırlığı altında kalan Fenerbahçe iki tanıdık isimle atağa geçti.

Fenerbahçe Galatasaray'ı geride bıraktı

Yaptığı iki dünya çapında transferle dikkatleri üzerine çeken Galatasaray'a bakarken Fenerbahçe'nin bu atağa nasıl cevap vereceğini düşünüyorduk. Sarı lacivertliler biraz garip de olsa gönderdikleri Emre'yi tekrar geri çağırarak birinci transferi gerçekleştirdi.
Emre'yi hepimiz yakından tanıyoruz. Atletico Madrid'de kendisine yer bulamayınca geri dönmeyi kabul etti. Maç eksiği dışında idman eksiği bulunmayan Emre yine kaldığı yerden devam edecek. Fenerbahçelilerin hırslı futbolunu özlediği Emre orta sahaya yeniden güç katacak. Sarı lacivertliler o gittikten sonra yerini dolduramamıştı. Emre'yi gönderen zihniyetin hatasından dönmesi de mutluluk verici.

Fenerbahçe'nin bitirdiği bir diğer transfer de Büyükşehir Belediyespor'un forveti Webo. Emenike'yi uğraşmasına rağmen Emre gibi geri getiremeyen sarı lacivertliler Webo'yu doğru bir alternatif olarak buldu. Şu aşamada yapılabilecek en doğru transfer bence de buydu. Zaten Türkiye'ye uyum sürecini çoktan geride bırakmış Webo, kısa vadede hiç bekletmeden takıma faydalı olur.

Webo'nun Fenerbahçe'nin hücum gücüne güç katacağı kesin diyebiliriz. Fenerbahçe bunların yanında Belhanda'yı da bitirebilirse ara transfer dönemi görüşüme göre dört dörtlük geçmiş olacak.

Gelelim Galatasaray'a....

Sarı kırmızılılar şüphesiz dünya gündemini değiştirecek transferler yaptı. Hem de bir değil iki tane. Sneijder ve Drogba'nın kaliteleri belli. Ancak iki yıldızın kısa vadede ne yapacakları tam bir soru işareti. Beşiktaş karşısında ilk maçına çıkan Sneijder henüz hazır olmadığını gösterdi. Afrika Kupası'ndan yorgun dönecek Drogba'nın da takıma ve Türkiye'ye alışma süreci olacak. 

Sizin anlayacağınız Galatasaray her ne kadar büyük transferler yapsa da Fenerbahçe'ye göre işi daha zor. Umuyorum Sneijder ve Drogba Süper Lig bir yana Avrupa'da başarılı olurlar da Galatasaray verdiği paraların karşılığını alır. Takım içinde dengelerin nasıl etkileneceği sorusu da şimdilik bir kenarda bekliyor. 

Fenerbahçe taraftarı için Emre ve Webo'dan sonra bence üzülecek bir taraf kalmıyor. Başkan'ın üç büyük transfer yapacağız açıklamasından sonra haklı olarak beklentiye giren Fenerbahçeli'lerin bu transferlerden sonra mutlu olmamaları için hiç bir neden yok.  Unutmamak gerekir ki iyi bir takım oyunu yıldızların vereceği katkıdan her zaman daha etkilidir.

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com



<< Önceki Haber Fenerbahçe Galatasaray'ı geride bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER