Fenerbahçe'de Ersun Yanal'a tam yetki

Başkan Aziz Yıldırım'ın, Yanal ile yaptığı görüşmede, "Ben ve yöneticiler alacağın her kararın arkasında olacağız. İstediğini yapmakta serbestsin" dediği öğrenildi

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'a tam yetki

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Başkan Aziz Yıldırım'dan tam yetki aldı. Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği tecrübeli çalıştırıcıya, "Futbol takımının tek patronu sensin. Ben ve yöneticiler alacağın her kararın arkasında olacağız. İstediğini yapmakta serbestsin" dediği öğrenildi.

Milliyet'in haberine göre; Başkandan aldığı yetki sonrası bir hayli rahatlayan Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, Can Bartu Tesisleri'nde yavaş yavaş yumruğunu masaya vurduğu bildirildi. İlk olarak istediklerini yapamayan isimlerle işe koyulan Yanal, önce Cristian'ı ardından Moussa Sow'u kızağa çekti. İpleri tamamen eline alan deneyimli hocanın gücü iyice hissedilmeye başlandı. İlk haftalarda futbolcularla güleryüzlü şekilde iletişim kuran Yanal, hem sert yüzünü gösterip, hem de kimseye göz açtırmazken, radikal kararların ilerleyen haftalarda devam edeceği kaydedildi.

Bir yıllık sözleşme imzalamanın dezavantajı ile sezona başlayan Teknik Direktör Ersun Yanal, başkandan gelen bu destekle birlikte bir hayli rahatladığı, bir bakıma özgüveni geri kazandığı bildirildi. Yanal'ın kararlarının tartışılmaz olduğunu anlayan futbolcuların çalışmalarda daha hırslı ve istekli oldukları ifade edildi. İsmi ve kariyeri ne olursa olsun sahada koşmayan, mücadele etmeyen futbolcunun forma giyemeyeceğinin mesajını net şekilde veren Yanal'ın özellikle Sivasspor galibiyeti ile üzerindeki baskı da bir hayli azaldı. Sivasspor maçı sonrası soluğu Bodrum'da alan tecrübeli çalıştırıcı, çarşamba günü takımının başında olacak.

YÖNETİMDEN TAM DESTEK

Sarı-lacivertli kulüp, Moussa Sow konusunda dün resmi siteden de bir açıklama yaptı ve Ersun Yanal'a tam destek verdi. Açıklamada, "Teknik Direktörümüz Sayın Ersun Yanal ve ekibinin tercihleri göz önünde bulundurularak, kadromuzda yer alan yabancı oyuncuların, kural gereği dördünün; maçların stratejik ehemmiyeti, teknik-taktik sebepler, oyuncu performansı ve müsabaka yoğunluğuna bağlı olarak kadroda yer almaması, son derece doğal ve zaruridir.

Bununla birlikte oyuncumuz Moussa Sow'un, Sivasspor maçında görevlendirilmemiş olması sportif bir tercih olup; konu ile ilgili gerekli açıklama, Teknik Direktörümüz Ersun Yanal tarafından maç öncesinde de yapılmıştır.
Hocamız Sayın Ersun Yanal'ın tercihi, -forma numarası ne olursa olsun- çubukluyu en iyi temsil edecek olan oyuncuların sahada yer alması yönündedir. Bunun dışındaki spekülasyonlara itibar edilmemesini, kamuoyundan rica ederiz" denildi. 
<< Önceki Haber Fenerbahçe'de Ersun Yanal'a tam yetki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER